Angol Ligakupa: kiesett a címvédő, az óriásölő Bristol legyőzte az MU-t

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.12.20. 22:55
null
Bristoli öröm: zsinórban a negyedik élvonalbeli ellenfelét ütötte ki a Ligakupából a Bristol City (Fotó: AFP)
A másodosztályú Bristol City kiejtette a címvédő Manchester Unitedet az angol labdarúgó Ligakupa negyeddöntőjében, és bejutott a legjobb négy közé, ahol a másik nagy manchesteri alakulattal, a Manchester Cityvel találkozik majd.

Április 9. után szerzett ismét gólt tétmeccsen a Manchester Unitedben Zlatan Ibrahimovic, ám mint később kiderült, túl nagy örömét nem lelhette a találatban a svéd klasszis, miután a Ligakupa negyeddöntőjében a Bristol City ellen az ő góljával egyenlített a United.

A Bristol City már eddig is a sorozat meglepetését jelentette, egyetlen másodosztályúként jutott be a legjobb nyolc közé, ráadásul úgy, hogy az odavezető úton zsinórban három Premier League-csapatot búcsúztatott: előbb a Watford, aztán a Stoke, majd a Crystal Palace következett a sorban, mígnem jött a címvédő, a Manchester United a legjobb nyolc között.

Az MU-ban felépülése óta először kezdett és viselte a csapatkapitányi karszalagot a svéd klasszis Zlatan Ibrahimovic, amúgy mondhatjuk, hogy tartalékosan állt fel a gárda, a kapuban például Sergio Romero kapott lehetőséget, és a fiatal Scott McTominay sem gyakorta fut ki kezdőként a gyepre.

A gól nélküli első félidőt követően a City a fordulás után hamar előnybe került, amikor egy precízen felépített gyors támadás végén Joe Bryan éles szögből védhetetlenül bombázott a United kapujának bal felső sarkába.

A hazaiak azonban nem sokáig örülhettek, mindössze hét perccel később ugyanis Ibrahimovic egyenlített, egy szabadrúgást bombázott a bal alsó sarokba – a labda enyhén megpattant a sorfalon.

A folytatásban a Manchester United küzdött a vezetés megszerzéséért, és a bristoliak sem adták fel a gólszerzés lehetőségét, de sokáig egyik fél sem járt sikerrel. A stadionban szinte már mindenki arra várt, hogy Mike Dean játékvezető véget vessen a rendes játékidőnek és elrendelje a hosszabbítás megkezdését, amikor érkezett Korey Smith és Matt Taylor beadását Romero kapus lába között a hálóba lőtte, amivel a másodosztályú Bristol City egymás után a negyedik élvonalbeli ellenfelét is kiütötte a sorozatból.

ANGOL LIGAKUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Bristol City (II.)–Manchester United 2–1
(Bryan 51., K. Smith 93., ill. Ibrahimovic 58.)
KORÁBBAN
Chelsea–AFC Bournemouth 2–1 (Willian 13., Morata 91., ill. Gosling 90.)

AZ ELŐDÖNTŐBEN
Chelsea–Arsenal
Manchester City–Bristol City

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik