Anglia: óriási trollkodásba kezdett a Pizza Hut a „kémbotrány” után

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.18. 11:10
Az angol másodosztályú Leeds Unitedet irányító Marcelo Bielsa 2019 januárjában elismerte, kémet küldött ellenfelük edzésére. Ez persze lavinát indított el Angliában, és szinte mindenki elmondta azóta a véleményét az esetről. Most épp a Pizza Hut gondolta úgy, hogy tökéletes alkalom ez egy kis trollkodásra és reklámra. Igazuk lett.

Talán mondanunk sem kell, a Pizza Hut és a Leeds United közt semmilyen kapcsolat nem volt eddig a Twitteren, az első tweet a semmiből jött. A „balhét” a pizzázó kezdte, az alábbi üzenettel:

„Hé, Leeds United! Láttunk egy gyanús alakot, aki a szakácsunk ablakában leselkedett. Szóltok majd, ha a pizza is felkerül az étlapra a klub éttermében?” – utaltak ezzel a kémbotrányra.

Pizza Hut Restaurants on Twitter
Sokat nem kellett várni, egy óra múlva jött a válasz a csapattól.

„Köszönjük, de mi inkább a Domino's pizzázóból rendelünk. Nekik legalább nem tart egy hétig, mire kihoznak egy tweetet…” – utalva ezzel nem túl finoman arra, hogy egy hétig tartott a Pizza Hutnál, mire kitalálták ezt a poént, elvégre a kémes balhé is egy héttel ezelőtt történt.

Leeds United on Twitter
Itt azonban még mindig nem volt vége.

„Nagy szavak ezek egy olyan klubtól, amely 1992 óta nem rakott le semmit az asztalra…” – reagált a Pizza Hut, legutóbb ugyanis 1992-ben nyert bajnoki címet a Leeds az angol élvonalban.

Pizza Hut Restaurants on Twitter
Hogy miért, azt ne kérdezze senki, de a Sunderland közösségi oldalait egyengető úriember/hölgy is úgy gondolta, hogy be kell szállni a buliba, méghozzá egy GIF-fel.

„Mikor a Pizza Hut adminja visszatér az ebédszünetről” – szólt a GIF melletti komment, reagálva a Leeds beszólására.

Sunderland AFC on Twitter

Az utolsó szó aztán mégis a Pizza Huté volt, ők ugyanis nem nézték jó szemmel a Sunderland visszavágását, és finoman utaltak a Netflix-dokumentumfilmre, amely a Newcastle-drukkerek legnagyobb szórakozása, és amely a Sunderland harmadosztályba csúszását mutatja be.

„Mikor a Sunderland adminja visszatér a Netflix nézése után…” – írták a sírós GIF mellé.

Pizza Hut Restaurants on Twitter

Itt tartunk. Száz évvel ezelőtt azt gondolták, 2019-re mindenki repülő autókkal jár majd, és halhatatlanok leszünk, helyette nézhetjük, ahogy egy futballcsapat egy pizzázóval veszekszik az interneten…

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik