Anglia: Guardiola kiszemelte a 206 centis csatárt, majd...

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.16. 19:31
null
Összehasonlításképp: a 22 éves csatár öt centiméterrel magasabb Peter Crouchnál (Forrás: <a href="https://www.thesun.co.uk/sport/football/19202136/huddersfield-transfer-uk-tallest-player-kyle-hudlin/" target="_blank">The Sun)</a>
Tavaly augusztusban számoltunk be róla, hogy az Athletic információi szerint a Manchester City menedzsere, Pep Guardiola szemet vetett a játékstílusához nem éppen simuló Kyle Hudlinra, aki 206 centijével az Egyesült Királyság legmagasabb profi mezőnyjátékosa. Az kérdéses, mennyire volt komoly a spanyol tréner érdeklődése, de az biztos, hogy az angol másodosztályban (Championship) szereplő Huddersfield szerződtette az ötödosztályú Solihull Moorstól a 22 éves csatárt.

 

Kyle Hudlin 2018-ban még a tizenegyedik vonalban, a Boldmere Falconsban lőtte a gólokat, majd két évvel később hat osztályt előrelépve a Solihull Moorshoz csatlakozott, amelyben összesen 62 tétmeccsen szerepelt, ezeken 15 gólt szerzett. Szerdán a másodosztályú Huddersfield jelentette be érkezését, majd szinte rögtön kölcsönadta a negyedosztályú AFC Wimbledonnak.

Magassága miatt sokan úgy gondolják, hogy Hudlin csak fejjátékával tud érvényesülni, de a fiatal csatár hangsúlyozta, ennél sokkal többet tud.

„Az edzők korábban csak azért játszattak középcsatárként, mert nagy voltam – mondta a játékos, akinek az álma, hogy egyszer a Premier League-ben szerepelhessen. – Ugyanakkor gyerekkoromban állandóan a cseleket gyakoroltam, és alacsony, technikás játékosokkal játszottam, akik ellen állandóan trükköznöm kellett.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik