MTI
2010.10.12 14:55 Frissítve: 2013.06.16 01:13

A szingapúri kérő új ajánlatott tett a Liverpoolért

Peter Lim szingapúri üzletember korábbi ajánlatát megemelve, 320 millió fontért (mintegy 100 milliárd forint) vásárolná meg az FC Liverpool labdarúgóklubot, és további 40 millió fontot szánna játékosvásárlásra.

Továbbra sem nyugodhatnak meg a kedélyek Liverpoolban (Fotó: Action Images)

„Az új ajánlatban szereplő összeget is teljes egészében készpénzben fizetnénk, és kiegyenlítenénk a több mint 200 millió fontos tartozást, amelyet a jelenlegi tulajdonosok halmoztak fel, s amely bizonytalanná teszi az egyesület jövőjét" – áll a Lim szóvivője által kiadott közleményben.

 KAPCSOLÓDÓ ÍRÁSAINK
» Kilenc pont levonását kockáztatja a Liverpool
» Elfajult a harc a Liverpool vezetőségében
» A Red Sox tulajdonosa veszi meg a Liverpoolt

Az üzletember tőzsdeügynökként kezdte a pályafutását, s mára Szingapúr nyolcadik leggazdagabb emberének számít. A Forbes magazin 1.6 milliárd dollárra (320 milliárd forint) becsüli a teljes vagyonát.

A Liverpool megbízott vezetősége múlt szerdán közölte, hogy megállapodott az értékesítésről a New England Sports Ventures (NESV) nevű céggel, amely az észak-amerikai profi baseball-ligában (MLB) szereplő Boston Red Sox tulajdonosa. Martin Broughton, a Pool elnöke akkor arról számolt be, hogy 300 millió fontért cserélhet gazdát a klub.

A tranzakció lebonyolítása ugyanakkor nem ment simán, a tulajdonos Tom Hicks és George Gillett ugyanis ebbe az üzletbe így nem akart belemenni, ezért már a döntés megszületése előtt eltávolította az eladást előkészítő-lebonyolító csapatból Christian Purslow ügyvezetőt és a kereskedelmi igazgató Ian Ayre-t, hogy megszerezze a többséget, és megakadályozza az értékesítést. Az eredeti testület ugyanakkor vitatja a módosítás jogszerűségét, mivel egy megállapodás szerint erre a két amerikai tulajdonosnak nem volt lehetősége, így most a bíróságnak kell állást foglalnia az ügyben.

Gillett és Hicks a helyi sajtó korábbi információi szerint 600 millió fontot szeretett volna kapni a klubért. Ha kedden sikerrel is járnak a bíróságon, és mégsem jön létre az eladás, nekik akkor is fizetniük kell, mégpedig nem is keveset: 237 millió fontot a legfőbb hitelezőnek, a skóciai Royal Banknek, amely október 15-ét jelölte meg határidőként.

2022.12.01 00:00:28

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Boston Red Sox baseballcsapatát is tulajdonló cég alvó óriásként viselkedő, az anyagi csőd szélén táncoló klubot vett meg 300 millió fontért 12 esztendővel ezelőtt, most simán ennek a tízszereséért értékesítheti, igaz, tett is bele rendesen pénzt és munkát. Az utóbbira jellemző, hogy az FSG egy évtized alatt megháromszorozta a Liverpool kereskedelmi bevételeit.

2022.11.16 16:22:08

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sportolók kivétel nélkül arról beszéltek, az elszántság, a gyakorlás és a szenvedély közvetlen hatással van arra, hogy ki vagy, illetve ki lehetsz. Ha pedig a célszemély nem csupán az eredményei miatt csodálja a főszereplőt, de a mondanivalójával is képes azonosulni, sokkal könnyebben csörög a kassza.

2022.11.14 23:01:12

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

A változást érezhetően nem tudja hova tenni.

2022.11.09 17:35:54

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Szeptemberben még csak a drukkerek fél (!) százaléka hitt a Newcastle Bajnokok Ligája-kvalifikációjában, illetve nagyjából harmaduk az európai porondra való visszatérésében, azóta mindkét szám jelentősen megnőtt.

2022.11.06 10:41:53

Angol labdarúgás nemzetisport.hu

Jürgen Kloppék először nyertek idegenben a jelenlegi bajnokságban.