A szenzációs Swansea döntős, búslakodhat a Chelsea

Vágólapra másolva!
2013.01.23. 22:47
null
Nem volt túl biztató a helyzet a meccs előtt (Fotó: Action Images)
A labdarúgó Angol Ligakupa elődöntőjének visszavágóján a Swansea odahaza 0–0-ra végzett a Chelsea-vel, így a walesi csapat bejutott a fináléba, mivel az első felvonáson 2–0-ra nyert Londonban. A Swansea ellenfele a döntőben a negyedik ligás Bradford City lesz.

Havas idő fogadta Walesben a Chelsea-t, a Swansea egy rövid közleményben jelezte is a szurkolóknak, hogy a Liberty Stadion megközelítése nehézkessé vált, a mérkőzést azonban mindenképpen megrendezik – a drukkereket ez persze egy kicsit sem riasztotta el, fantasztikus hangulatot teremtettek az összecsapásra. Az első felvonáson a Swansea nagy meglepetésre 2–0-ra győzött Londonban, így több mint kedvező helyzetben volt.

A Swansea hazai pályán teljesít kiválóan, míg a Chelsea idegenben remekel ebben a szezonban, így kiváló meccsre volt kilátás. A csapatok nem is okoztak csalódást, rögtön a kezdés után egymásnak estek. Demba Ba került a földre az elején a hazaiak tizenhatosán belül Ben Daives mellett, ám Chris Foy egyértelműen jelezte, hogy nem történt szabálytalanság.

Nem sokkal később egy kontrából szerzett kis híján vezetést a Swansea, Wayne Routledge lövése azonban elsuhant a kapufa mellett. Másodpercekkel később a szerződést hosszabbító Michu tüzelt laposan, Petr Cech azonban odaért. Nyílt küzdelem folyt a pályán, igazi kupacsata, Oscar lövését a félidő derekán védte Gerhard Tremmel.

A félidő végéhez közeledve kissé leült a játék, a csapatok visszavettek az iramból, a Newcastle Unitedtől igazolt Demba Bának még volt egy nagy ziccere, de fölé bombázott, így a szünetben 0–0 állt az eredményjelzőn.

A Chelsea szenvedett a Swansea ellen (Fotó: Action Images)
A Chelsea szenvedett a Swansea ellen (Fotó: Action Images)

A fordulás után a Chelsea volt mezőnyfölényben, Demba Ba 18 méterről épphogy a kapufa mellé zúdított egy lövést. A 73. percben Juan Mata suvasztotta rá a labdát, Tremmel biztos kézzel fogta a spanyol lövését. A német kapuvédő jól védett, nem sokkal később egy veszélyes Oscar-beadást húzott le Gary Cahill fejéről. A Chelsea ideje egyre fogyott, a BL-győztes egyre messzebb volt a finálétól.

Érződött is a feszültség a vendégeken, Eden Hazard-nak nem akarta odaadni a labdát egy Swansea-mezes labdaszedő, a Chelsea kiválósága erre nemes egyszerűséggel „einstandot" mondott, odament, megrúgta a srácot, és elvette a labdát. Chris Foy szemét nem kerülte el az eset – a szurkolók természetesen búztak, ahogyan csak bírtak –, kiállította a belga válogatott futballistát.

Ezzel végleg megpecsételődött a Chelsea sorsa, hiába jött be Fernando Torres, már ő sem tudott segíteni csapatán, amely így búcsúzott a küzdelmektől.

A Swansea ellenfele a negyedik ligás „óriásölő" Bradford City lesz a fináléban, amelyre február 24-én 17 órás kezdéssel a londoni Wembleyben kerül sor.

HAZARD TETTE

ANGOL LIGAKUPA
ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Swansea–Chelsea 0–0
Továbbjutott: a Swansea, 2–0-s összesítéssel
A DÖNTŐBEN
Swansea–Bradford City
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik