Tudnak valamit? Az Arsenal és a Liverpool kétezres, a bajnok City viszont csak 25-ös szorzót kapott arra, hogy kiesik

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2024.05.23. 17:47
Pep Guardiola lehet, hogy nem véletlenül lebegtette meg a távozását (Fotó: Getty Images)
A Manchester City 25.00-s, a Chelsea pedig csak 20.00-s szorzót kapott arra, hogy kiesik az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 2024–2025-ös idényéből – a háttérben természetesen a pénzügyi szabályszegéssel kapcsolatos ügy áll.

Valószínűleg még a legrutinosabb sportfogadók sem találkoztak olyannal, hogy egy zsinórban négyszeres bajnok együttes 25-ös oddsot kapjon a következő idényben a kiesésre, most azonban ez történt a Manchester Cityvel. Mint ismeretes, a liga még 2023 februárjában vádolta meg a manchesteri klubot azzal, hogy összesen 115 pontban sértette meg a PL pénzügyi szabályzatát. Novemberben a The Times arról írt, hogy Pep Guardiola csapata akár 30 pontos levonást kaphat, vagy a Premier League-ből is kizárhatják – a lap ugyanakkor megjegyezte, a címvédő ügye még legalább két évig elhúzódik, így a büntetést nem mostanában kaphatja meg.

A Chelsea-nél sem aludhatnak nyugodtan mostanában, és nem csupán az idény során mutatott inkonzisztens játék, a csalódást keltő hatodik hely vagy Mauricio Pochettino utódjának megtalálása miatt. A londoniak maguk jelentették be a 2022. nyári tulajdonosváltás után, hogy a korábbi tulaj, Roman Abramovics regnálása alatt jelentős összegű kifizetések történtek, melyekkel megszegték a Premier League szabályait. A Chelsea elleni vizsgálat továbbra is tart, ez pedig a szorzókon is meglátszik: csupán 20-szoros pénzt lehet nyerni, ha a „kékek” valóban kiesnének.

A fogadóirodák szerint a Championshipből bajnokként visszajutó Leicester Cityre van a legnagyobb esély, hogy (ismét) búcsúzik a Premier League-ből, csak 2.00-s szorzó. Igaz nem azért, mert a „rókáknak” lenne a leggyengébb keretük, hanem mert őket is szabályszegéssel vádolja a liga. 

A bukmékerek számításai alapján az Arsenal és a Liverpool kiesésére a legkisebb a sansz: mindkét gárdára kétezres odds van. 

A TELJES LISTÁT IDE KATTINTVA TEKINTHETI MEG!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik