PL: „A kamerák miatt kiabálok a játékosaimmal” – Guardiola gúnyosan válaszolt a kritikára

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2024.04.02. 17:43
Pep Guardiola üvöltése Grealishsel az Arsenal elleni 0–0 után (Fotó: Getty Images)
Pep Guardiola igencsak intenzíven magyarázott Jack Grealishnek a Manchester City–Arsenal (0–0) rangadó lefújása után a pályán. Az 53 éves menedzsert többen kritizálták a viselkedéséért – néhány szakértő, újságíró véleménye szerint semmi szükség egy játékost mindenki előtt kiosztani, ez az „idegesítő beszéd” pedig csak a kameráknak szól. Guardiola gúnyosan reagált a kritikákra a keddi sajtótájékoztatón.

 

Pep Guardiola egy vállvonás után szarkasztikusan válaszolt arra a kérdésre, miért kiabál a játékosaival mindenki előtt.

„A kamerák és a nagyképűségem miatt teszem. Én vagyok a csapat leghíresebb embere, és csak akkor tudok nyugodtan aludni, ha a kamerák engem követnek. Mindig csak kritizálom a játékosaimat, és elmondom nekik, milyen rossz futballisták is valójában. Akkor is én akarok a kamera fókuszában lenni, amikor Haaland három gólt lő. Talán máskor ne filmezzenek minket, és akkor senkinek se lesz velem problémája” – mondta Guardiola.

 

Nem ez volt az első alkalom, hogy a spanyol tréner szenvedélyesen magyarázott egy játékosának a lefújás utáni pillanatokban. Joshua Kimmichet is „kiosztotta” még 2016-ban egy Borussia Dortmund–Bayern München rangadó után. A német középpályás később elárulta, egyáltalán nem bánta az edző hangos beszédét.

„Pep azonnal jobbá akart tenni. Talán furcsának tűnt kívülről, de számomra bevált. Nekem azt bizonyította ezzel, hogy minden apró részlet nagyon érdekli” – nyilatkozta még 2018-ban a Bayern játékosa.

A Manchester City legközelebb szerda este lép pályára a Premier Leaue-ben, Haalandék az Aston Villát fogadják az Etihad Stadionban.

ANGOL PREMIER LEAGUE
31. FORDULÓ
ÁPRILIS 2., KEDD
20.30: Newcastle United–Everton (Tv: Spíler1)
20.30: Nottingham–Fulham
20.45: Bournemouth–Crystal Palace (Tv: Spíler2)
20.45: Burnley–Wolverhampton
21.15: West Ham United–Tottenham (Tv: Match4)
ÁPRILIS 3., SZERDA
20.30: Arsenal–Luton (Tv: Spíler1)
20.30: Brentford–Brighton (Tv: Spíler2)
21.15: Manchester City–Aston Villa (Tv: Match4)
ÁPRILIS 4., CSÜTÖRTÖK
20.30: Liverpool–Sheffield United (Tv: Spíler1) – élőben az NSO-n!
21.15: Chelsea–Manchester United (Tv: Spíler2) – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik