A Liverpool U21-es csapatának 35 éves játékosa is játszik az Ajax legendái ellen

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.03.06. 15:44
Jay Spearing is játszik a Liverpool legendáiból összeállított csapatban az Ajax legendái ellen (Fotó: Getty Images)
Mint arról korábban beszámoltunk, az angol válogatott egykori szövetségi kapitánya, a nemrég rákkal diagnosztizált Sven-Göran Eriksson irányítja a Liverpool legendáiból álló csapatot az Ajax legendái elleni. A vörösök most kihirdették 18 fős keretüket a március 23-án rendezendő mérkőzésre, s a résztvevők között ott van többek között Fernando Torres, vagy éppen az a 35 éves Jay Spearing is, aki az U21-es csapatban gyakran lép pályára túlkorosként.

A klub közlése szerint már 54 ezer jegyet adtak el a március 23-án, az Anfield Roadon rendezendő Liverpool legendák–Ajax legendák mérkőzésre, melyet jótékonysági céllal is szerveznek meg, ugyanis az előző hét ilyen mérkőzésen 6.4 millió fontnyi adományt gyűjtöttek össze alapítványok számára.

Mint megírtuk, az amszterdamiak elleni mérkőzésen a Mersey-partiakat az angol válogatott egykori szövetségi kapitánya, Sven-Göran Eriksson irányítja, aki januárban tudatta a nyilvánossággal, hogy gyógyíthatatlan rákkal diagnosztizálták, s az orvosok szerint maximum egy éve van hátra. A svéd szakember akkor arról is beszélt, nagyon régóta szurkol a Liverpoolnak, s álma volt, hogy egyszer irányíthassa a csapatot. Amikor ez eljutott Jürgen Klopphoz, a német szakember felajánlotta, hogy irányítsa Eriksson a Liverpool legendáit az Ajax legendái elleni jótékonysági mérkőzésen.

A svéd szakember már meg is kapta a névsort, akivel dolgozhat, ugyanis a Liverpool számolt be róla, hogy teljes a 18 fős kerete. Mint tudatták, Eriksson munkáját Ian Rush, John Aldridge és John Barnes segíti a szakmai stábban, a pályán pedig olyan ikonok lesznek ott, mint Jerzy Dudek, Martin Skrtel, Daniel Agger, Sami Hyypia, Dirk Kuyt, Djibril Cissé vagy éppen Fernando Torres, de ott lesz a klub legendái között az a Jay Spearing is, aki mindössze 55 mérkőzésen lépett pályára a felnőtt csapatban, jelenleg pedig amellett, hogy edzőként is tevékenykedik a csapatnál 35 éves kora ellenére viszonylag gyakran lép pályára túlkorosként a Liverpool U21-es csapatában, de például az U18-asok között is van már két meccse.

A LIVERPOOL LEGENDÁK KERETE AZ AJAX LEGENDÁI ELLENI MÉRKŐZÉSRE
kapusok: Jerzy Dudek, Sander Westerveld
védők: Björn Tore Kvarme, Daniel Agger, Fabio Aurelio, Gregory Vignal, Igor Biscan, Martin Skrtel, Sami Hyypia
középpályások: Jay Spearing, Mark González, Maxi Rodríguez, Momo Sissoko
támadók: Dirk Kuyt, Djibril Cissé, Fernando Torres, Nabil El-Zar, Ryan Babel
menedzser: Sven-Göran Eriksson
másodedzők: Ian Rush, John Aldridge, John Barnes

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik