PL: újabb videobírós botrány robbant ki Angliában

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.01.05. 13:45
null
Calvert-Lewin kiállításán értetlenkednek Angliában (Fotó: Getty Images)
Az angol labdarúgó FA-kupa csütörtöki mérkőzésén gól nélküli döntetlenre végzett egymással a Crystal Palace és az Everton. A találkozó azonban sokkal inkább arról marad emlékezetes, hogy az Everton játékosát, Dominic Calvert-Lewint videózás után kiállította a játékvezető. A liverpooliak menedzsere, Sean Dyche nem is hagyta szó nélkül a történteket.


A hajrájához közeledett a találkozó, amikor Dominic Calvert-Lewin veszélyesen csúszott be, és eltalálta a Crystal Palace futballistájának, Nathaniel Clyne-nak a sípcsontját. Elsőre nem tűnt súlyosnak az eset, a stoplis legfeljebb súrolta a játékost, ezért a játékvezető sem látott okot arra, hogy megszakítsa a küzdelmet. Ezután azonban a videószobában ülő Michael Salisbury rászólt Chris Kavanagh játékvezetőre, aki a monitorhoz sietett és visszanézte az esetet. A felvételek megtekintése után pedig végül kiállította az Everton meglepődött labdarúgóját.

A meccs után az Everton menedzsere, Sean Dyche nem hagyta szó nélkül a történteket: „Nem nagyon tudom megérteni ezeket a dolgokat manapság. Azt hiszem, kezd a visszájára fordulni a videobíró használata, és kezdi tesztelni a türelmemet” – idézte a Reuters a szakembert, aki hozzátette, az Everton fontolóra veszi, hogy fellebbez a piros lap ellen.

Dyche véleményéhez egyébként részben csatlakozott a Crystal Palace-t irányító Roy Hodgson is. A rutinos tréner úgy fogalmazott, a régi időkben játszó futballisták bizonyára nem értik meg, hogy ezért miért járt kiállítás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik