PL: csak a 14. helyen áll a Chelsea, pedig a számok alapján top 4-ben a helye

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.09.26. 19:09
null
Raheem Sterlingék jobban is állhatnának... (Fotó: Getty Images)
Az Opta Analyst a várható szerzett és kapott gólok alapján állítja össze a várható pontokat összesítő táblázatát. Ezzel a mutatóval lemérhető, melyik csapat teljesít alul vagy éppen felül a pályán mutatott játékához képest. Nos, eszerint a Premier League-ben a Chelsea-nek a negyedik helyen kellene állnia, Mauricio Pochettino csapata azonban csak a tizennegyedik...


A várható pontok tabelláját a Manchester City vezeti, amely a valóságban is az élen áll 6/6 győzelemmel. Őket Szoboszlai Dominikék, a Liverpool követi, amely ténylegesen is második, míg az Arsenal esetében már látható egy apró alulteljesítés.

Na nem akkora, mint a Chelsea-nél, amely a mutató alapján a 4. (!) helyen kellene, hogy álljon, a valóságban azonban bukdácsol, szeptemberben gólt sem szerzett, s csak a 14.!

A legnagyobb felülteljesítő a West Ham United és az a Fulham, amely épphogy nem felsőházas, pedig igazából kiesőhöz mérten teljesít...

Szintén érdekes, hogy a Manchester United úgy a 9. a valós tabellán, hogy a mutató alapján még felül is teljesít, hiszen csupán a 11. ebben a rangsorban.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik