PL: Gvardiolt hivatalosan is bejelentette a City, a vételár tényleg világrekord

Vágólapra másolva!
2023.08.05. 11:27
null
Josko Gvardiol lett a világ legdrágább védője (Fotó: mancity.com)
A Bajnokok Ligája-címvédő Manchester City a hivatalos honlapján bejelentette, hogy leigazolta az RB Leipzig horvát válogatott belső védőjét, Josko Gvardiolt. 

A 21 éves, világbajnoki bronzérmes labdarúgó a védelem közepén és jobb oldalán is bevethető, 2021-ben 18.8 millió euróért szerződött a Dinamo Zagrebtől az RB Leipzighez, és éveken át Willi Orbán oldalán játszott.

A Lipcse most világrekordot jelentő 90 millió eurót kapott érte (az eddigi csúcstartó Harry Maguire volt, akiért 87 millió eurót fizetett a Leicesternek a Manchester United), a játékos öt évre írt alá, a korábbi bruttó 7 millió eurós bére 8.5 millió euróra nőtt.

A lipcseiekkel két Német Kupát nyerő Gvardiol pénteken esett át az ilyenkor megszokott orvosi vizsgálatokon.

„Egy gyerekkori álmom válik valóra azzal, hogy Angliában futballozhatok – nyilatkozta a City honlapjának Josko Gvardiol. – (...) Aki látta a Cityt játszani az előző idényben, az tudja róla, hogy a világ legjobb csapata. A triplázás mindent elmond a játékoskeretükben rejlő minőségről. (...) Csodás élmény lesz együtt dolgozni Peppel, még nem vagyok »kész termék«, és biztos vagyok benne, hogy a világ legjobb edzőjének az irányításával tovább fejlődhetek. Kovaciccsal is jó érzés lesz találkozni, bízom benne, hogy közösen további sikerekre tudjuk vezetni a Cityt.”


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik