Liverpool: megegyeztek a Bayernnel a holland középpályásról – sajtóhír

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.08.31. 20:52
null
A Liverpool és a Bayern München megegyezett Ryan Gravenberch átigazolásáról (Fotó: Getty Images)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool átigazolási ügyeiben jól értesült The Athletic-újságíró, David Ornstein információi szerint a „vörösök” megegyeztek a német rekordbajnok Bayern Münchennel a holland válogatott középpályás, Ryan Gravenberchről, aki az olasz transzferguru, Fabrizio Romano szerint öt évre ír alá Jürgen Kloppékhoz.

 

Ornstein szerint a Liverpool és a Bayern mindenben megyezett Ryan Gravenberch átigazolásának ügyében, a „vörösök” pedig 40 millió eurót fizetnek a 21 éves, holland válogatott játékosért, aki már úton van Liverpoolba, ahol pénteken esik át a kötelező orvosi vizsgálatokon, s hosszú távú szerződést ír alá.

A védekező középpályásként és középső középpályásként is bevethető holland-suriname-i Gravenberch tavaly nyáron az Ajaxtól igazolt a Bayern Münchenhez, azonban az előző idényben csak három mérkőzésen volt a kezdőcsapat tagja.



Az olasz átigazolási szakértő, Fabrizio Romano pedig úgy tudja, Gravenberch – akinek 2027-ig szólt a szerződése a Bayernnel – öt évre ír alá Liverpoolban, a „vörösök” pedig 40 millió eurót fizetnek érte, plusz bizonyos feltételek teljesülése esetén még öt millió eurót.

 

Ryan Gravenberch a Liverpool negyedik nyári igazolása lehet (és a harmadik Németországból) a Brightontól megszerzett argentin világbajnok, Alexis Mac Allister, az RB Leipzigtől szerződtetett Szoboszlai Dominik és a VfB Stuttgarttól igazolt Vataru Endo után.

A Liverpooltól egyébként távozott egy játékos csütörtökön, a belső védő, Nathaniel Phillips a Bajnokok Ligája-induló Celtichez került kölcsönbe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik