PL: a Chelsea hivatalosan is bejelentette a Szoboszlaiéktól távozó csatárt

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.06.20. 11:44
null
Christopher Nkunku hat évre írt alá a Chelsea-nél (Fotó: Getty Images)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea hivatalos honlapján mutatta be a német RB Leipzigtől megszerzett francia csatárt, Christopher Nkunkut, aki hat évre írt alá.

 

A híres clairefontaine-i akadémián nevelkedett 25 éves, tízszeres francia válogatott támadó 2015-ben mutatkozott be a Paris Saint-Germain felnőtt csapatában, melyet összesen 78 mérkőzésen erősített 2019-ig, amikor Németországba, az RB Leipzighez szerződött.

Nkunku a német klubban 172 nmérkőzésen 70 gólig és 56 gólpasszig jutott, értékét a Transfermarkt 80 millió euróra becsüli.

„Hihetetlenül boldog vagyok, hogy csatlakozhattam a Chelsea-hez. Nagyon sokat dolgoztam azért, hogy eljussak a klubhoz és alig várom, hogy találkozhassak az új edzővel és csapattársaimmal, valamint azt is, hogy megmutassam a Chelsea szurkolóinak, mire vagyok képes a pályán” – fogalmazott Christopher Nkunku, aki a hírek szerint már tavaly decemberben előszerződést kötött a londoni „kékekkel".

A német Bild értesülése szerint a Chelsea 65 millió eurót fizetett Nkunkuért, de ennek a tíz százaléka, 6.5 millió euró a Paris Saint-Germaint illeti.

 


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik