MU: eljött a búcsú ideje, 12 év után távozik az angol válogatott védő

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.05.19. 13:58
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg Phil Jones nyáron lejáró szerződését, így a 27-szeres angol válogatott védő 12 év után a nyáron elhagyja a klubot.

A 31 éves középhátvéd 2011-ben a Blackburn Roverstől került a Manchester Unitedbe, amelynek első csapatával hat trófeát nyert, ezek közül a legnagyobb győzelme a 2013-as bajnoki cím volt.

Phil Jones az MU színiben 229 mérkőzésen lépett pályára, karrierjét nagyban hátráltatták az állandó sérülések. „Nagyon nehéz éveken vagyok most túl” – idézte a játékost a klub honlapja. A hátvéd hozzátette, hogy nagyon sokat köszönhet a családjának, folyamatosan bátorították őt.

Jones szurkolókhoz írt nyílt levelében felelevenítette, hogyan került a klubhoz, mennyire izgatott lett, amikor Sir Alex Ferguson először felhívta őt.

„Bárcsak többet játszhattam volna! Bárcsak többet hozzátehettem volna azoknak a csapatoknak a teljesítményéhez, amelyekben szerepeltem! De tiszta szívemből mondom, mindent beleadtam! Mindent megtettem, amit az orvosi stáb kért tőlem” – idézte a klub honlapja az elköszönő Jonest. A játékos felidézte, amikor tavaly januárban hosszú idő után ismét felhúzhatta az MU mezét, az számára óriási pillanat volt, és nagyon hálás a szurkolóknak, akik folyamatosan támogatták őt.


Azt egyelőre nem tudni, hogy júliustól, a szerződése lejárta után mihez kezd a futballista.

Jones egyik legjobb meccsét talán 2013-ban a Real Madrid ellen játszotta a Bernabéuban, amikor középpályásként gyakorlatilag leszedte a pályáról az akkor fénykorában lévő Mesut Özilt. A védelemben mindenhol bevethető volt, nagy szíve miatt szerették a szurkolók, de az állandó sérülések meghatározták a pályafutását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik