MU: megvan Dúbravka helyettese, angol válogatott kapus érkezett De Gea mögé

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.01.06. 12:12
null
Már pénteken (ma) a kapuban látjuk Butlandet? Az MU az Evertont fogadja az FA-kupában (Fotó: Getty Images)
Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester United az idény végéig szóló kölcsönszerződést írt alá a Crystal Palace kilencszeres angol válogatott kapusával, a 29 éves Jack Butlanddel – közölte honlapján az angol rekordbajnok klub.

 

A lépés vészmegoldásnak is nevezhető, hiszen a Newcastle United az év első napján visszarendelte az MU-nak kölcsönadott kapusát, a szlovák válogatott Martin Dúbravkát, aki az eredeti tervek szerint a mostani idény végéig maradt volna. A Manchester Unitednek tehát új tartalék kapus után kellett néznie, Jack Butland így került képbe.

A 29 éves kapus – aki a Crystal Palace-tól érkezett – eddig 87 Premier League-mérkőzésen védett, és kilencszeres angol válogatott.

„Ez egy csodálatos klub, és büszke vagyok arra, hogy képviselhetem – idézte Butlandet a „vörös ördögök” honlapja. – Alig várom már, hogy megkezdhessem a munkát ezzel a fantasztikus kapuscsapattal, és hogy segítsük egymást.”

„Játszottam már David de Gea ellen, és Tom Heatont is ismerem a válogatottból” – árulta el Butland. Hozzátette, hogy szerinte a csapat nagy dolgokra hivatott a mostani idényben, és izgatottan várja, hogy ő is beletegyen valamit a közösbe, valamint, hogy segíthesse a csapatársait.

ANGOL FA-KUPA
A LEGJOBB 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT
21.00:
Manchester United–Everton (Tv: Spíler1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik