PL: a Crystal Palace kapusa lehet az MU „vészmegoldása”?

KRASZNAI BENCEKRASZNAI BENCE
Vágólapra másolva!
2023.01.05. 10:24
null
Jack Butland 2022 április 17-én, az FA-kupa elődöntőjében (Fotó: Getty Images)
Kapusokról szóló hírekből nincs hiány az angol első osztályú labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Manchester Unitednél: az átigazolási ügyekben rendszerint megbízható Fabrizio Romano azt írja, hogy a klub az idény végéig szóló kölcsönszerződéssel átigazolhatja a Crystal Palace kilencszeres angol válogatott kapusát, a 29 éves Jack Butlandet.

 

A lépés vészmegoldásnak is nevezhető, hiszen a Newcastle United a minap rendelte vissza az MU-nak kölcsönadott kapusát, a szlovák válogatott Martin Dúbravkát, aki az eredeti tervek szerint a mostani idény végéig maradt volna. A Manchester Unitednek tehát új tartalék kapus után kellett néznie, Jack Butland így került képbe, Fabrizio Romano szerint hat hónapos kölcsönszerződést köthet vele a klub.

Az olasz sportúságíró azt írja,hogy az ilyenkor szükséges orvosi vizsgálatok időpontját már ki is tűzték. Ha Butland valóban a MU-ban köt ki, akkor Tom Heaton mellett ő lehet David de Gea másik tartalékja.


S, ha már De Geánál tartunk: sajtóhírekre hivatkozva épp szerdán írtuk meg, hogy a Premier League legjobban fizetett kapusa belement a fizetéscsökkentésbe, ez a klub fontos feltétele volt a játékos szerződéshosszabbítását illetően.

Néhány infó Jack Butlandről

A Birmingham City utánpótlásában nevelkedett, 2010-ben került a felnőttcsapatba, a következő három évben kétszer is kölcsönadták a Cheltenham Townnak. 2013-ban 3.8 millió euróért szerződött a Stoke Citybe, 2014 novemberéig négy csapatban is szerepelt kölcsönben. A 2015–2016-os évadtól távozásáig szinte végig a Stoke első számú kapusa volt. A Crystal Palace 1.1 millió euróért igazolta át 2020 októberében. Jack Butland 2012 és 2018 között kilencszer játszott az angol válogatottban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik