PL: Anglia nyitásra készül, de csak remélni tudják a szurkolók visszatérését is

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.02.18. 14:11
null
Futballisták melegítenek a London Stadium üresen kongó lelátói előtt (Fotó: AFP)
Richard Masters, az angol labdarúgó Premier League vezérigazgatója reményét fejezte ki, hogy a szurkolók már a tavaszi idényben visszatérhetnek a stadionokba – adta hírül a Magyar Távirati Iroda.

 

 

Brit kutatók csütörtökön ismertetett vizsgálati eredményei szerint meredeken csökkent az év eleje óta a koronavírus-fertőzés elterjedtsége az angliai lakosságon belül, ezzel kapcsolatosan Boris Johnson brit miniszterelnök várhatóan hétfőn bejelenti az újranyitás menetét. Erről korábban azt mondta, hogy óvatos, lépcsőfokonként történő, de visszafordíthatatlan folyamat lenne – idézte fel az MTI.

Az angol stadionokban a világjárvány tavaly márciusi kezdete óta – egy rövid időszaktól eltekintve, amikor az ország újra zárása előtt korlátozott számban engedtek nézőket néhány stadion lelátóira – zárt kapus mérkőzéseket rendeznek.

Richard Masters a Financial Times lapnak kifejtette: meggyőződése, hogy a szurkolók a következő szezonra egészen biztosan visszatérhetnek, de erre vonatkozóan még a tavaszi idényre sem veszítették el a reményüket.

„Megszoktuk, hogy csak a televízióban látunk élő futballmérkőzéseket, azokat is csak szurkolók nélküli stadionokban, és ez olyan dolog, amihez nem akarok túl hosszú ideig hozzászokni. Reméljük, hogy ennek mielőbb vége lesz, és a szurkolók visszatérhetnek" – mondta a sportvezető, aki hozzátette, a brit kormánnyal és a sportvilág többi szereplőjével azon dolgoznak, hogy a nézők ismét megtölthessék a stadionok lelátóit, és így visszakapják a „valódi Premier League-et".

Az angol bajnokság május 23-án ér véget, London és Glasgow pedig társházigazdája lesz a 2020-ról idénre halasztott Európa-bajnokságnak, amelyet 12 helyszínen – többek között Budapesten – rendeznek.

A londoni Wembley Stadionban a csoportmérkőzések mellett az Eb elődöntőit és döntőjét rendezik. Az európai szövetség korábban szintén reményét fejezte ki, hogy korlátozott számban ugyan, de a létesítményekben lehetnek majd nézők – írta az MTI.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik