Wenger és a suttoni „fengsuj” – ez az öltöző vár az Arsenalra az FA-kupában

Vágólapra másolva!
2017.02.01. 12:45
null
Az Arsenal hazai öltözőjében a bújócskázás világbajnoka is kudarcot vallana<br />
Remek fotó jelent meg a világhálón az angol ötödosztályú Sutton United vendégöltözőjéről, amelyben a Premier League-ben szereplő Arsenal sztárjai hallgatják majd Arsene Wenger taktikai utasításait a két csapat február 18-i FA-kupa találkozóján. A meglepetéscsapat öltözőjét látván kijelenthetjük, Wengerék – finoman szólva – nem ehhez a stílushoz szoktak az Emiratesben.

 

 

Talán kevesen tudják, az Arsenal 2006-ban átadott stadionjának öltözőinek kialakításában fontos szerepet játszott Arsene Wenger, aki a Japánban töltött időszakában a fengsuj szerelmese lett.

A 67 éves francia szakember a fengsuj és edzői rafináltságának fényében úgy alakíttatta ki az Emirates öltözőit, hogy az a lehető legjobban segítse csapatát. A hazaiak mérkőzések előtti otthona patkó alakú, ami szerencsét hoz az együttesnek. Ebből következően az öltözőnek kevés sarka van, egyrészt, mert a fengsuj szerint a sarkok negatív energiát sugároznak, másrészt így szinte lehetetlen „elbújni” a teremben, mindenki folyamatosan lát mindenkit, könnyű felvenni a szemkontaktust. A mennyezet kialakításának köszönhetően kiváló az öltöző akusztikája, Wengernek nem kell kiabálnia ahhoz, hogy játékosai tisztán hallják mondandóját.

Nem könnyű elcsúszni az Arsenal zuhanyzójában
Nem könnyű elcsúszni az Arsenal zuhanyzójában

Az már csak hab a tortán, hogy a játékosok a felállási formának megfelelően ülnek az öltözőben (kapus, védők, középpályások, támadók, cserék) – igaz, az Arsenalnál ez hagyomány, nem Wenger rögeszméje. A csapatkapitány pedig rendre középen öltözik. A hazai öltözőhöz tartozó fürdőkhöz csúszásgátló gumival ellátott út vezet.

A Sutton itt látja vendégül riválisait (Fotók: Twitter)
A Sutton itt látja vendégül riválisait (Fotók: Twitter)

Ezzel szemben az Emirates vendégöltözőjében az élet nem fenékig tejfel. A szoba közepén van egy hatalmas asztal, ami a helyükön ülő játékosokat zavarhatja abban, hogy lássák edzőjüket. A vendégjátékosok öltözőhelye cseppet sem olyan kényelmes, mint a hazaiaké, a zuhanyzók felé pedig nincs csúszásgátlós padló.

A sors fintora, hogy Wengerék most a Sutton United cseppet sem luxusöltözőjének kényelmét évezhetik egy mérkőzés erejéig. Igaz, a célnak megfelel a suttoni „fengsuj” is, s jó eséllyel nem ezen múlik majd a párharc végeredménye.

Alexis Sánchezék pezsgőfürdőt is vehetnek a fárasztó meccs után – ha a pezsgőt nem felejtik otthon (Fotók: Twitter)
Alexis Sánchezék pezsgőfürdőt is vehetnek a fárasztó meccs után – ha a pezsgőt nem felejtik otthon (Fotók: Twitter)


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik