MU: A menedzsert szidják, ne a játékosokat – Van Gaal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.06. 20:08
Továbbra sem lehengerlő és gólerős a Manchester United támadójátéka, az utóbbi napokban a klub szimpatizánsai rendre kifejezték nemtetszésüket. Legutóbb a CSZKA Moszkva elleni, amúgy 1–0-ra megnyert hazai BL-meccsen. Az MU holland menedzsere, Louis van Gaal védelmébe vette játékosait, és arra kérte a drukkereket: inkább őt kritizálják.

„Én úgy gondolom, hogy a szurkolóknak támogatniuk kell a játékosokat, mert ellenkező esetben jelentősen megnehezítik a pályán lévők dolgát. Különösen az Old Traffordon – nyilatkozta a szakvezető. – Eddig minden fantasztikus volt, és most sem panaszkodhatok a szurkolókra. Én csupán azt szeretném nekik tanácsolni, hogy a nézők a menedzsert szidják, ne a játékosokat. Nagyon nehéz hazai játékosként futballozni az Old Traffordon, ha ilyen nyomás van egy labdarúgón. Amikor negatív bekiabálásokat hall egy játékos, az nem tesz jót a teljesítményének. Akkor már jobb, ha a csalódott drukkerek kifütyülik a menedzsert. Meg tudok birkózni ezzel, sok tapasztalatom van benne.”

Az MU legutóbbi öt mérkőzésén két(!) gólt szerzett, igaz, közben csupán egyet kapott. A CSZKA Moszkva elleni két BL-meccsen négy pontot gyűjtött be, 2–1-es gólkülönbséggel. A keddi, hazai találkozón azonban sokáig 0–0 volt az állás, Wayne Rooney közvetlenül a hajrá előtt döntött. A szurkolók türelme viszont addigra már elfogyott.

Mindez arra vezethető vissza, hogy az MU zsinórban háromszor játszott 0–0-s döntetlent. A City elleni városi derbin ez még a vállalható kategória, a Middlesbrough elleni búcsú a Ligakupában azonban már kifejezetten kellemetlen volt – a tizenegyespárbaj négy MU-rúgója közül három hibázott –, és utána a Crystal Palace elleni idegenbeli bajnokin sem sikerült kiköszörülni a csorbát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik