Chelsea: kölcsönvették az MU-nál csak szenvedő Falcaót

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.03. 14:44
null
Falcao az MU után a Chelsea mezét is magára öltheti (Fotó: Reuters)
A Chelsea FC hivatalos honlapján bejelentette, hogy megegyezett a Monacóval, és kölcsönveszi a 2015–16-os idényre a hercegségbeliek kolumbiai csatárát, Radamel Falcaót.

A 29 éves Falcao remek szezonokat töltött a Portónál, majd az Atlético Madridnál, a Monacóban is jól kezdett, ám súlyos sérülést szenvedett, mely a 2014-es világbajnokság idejére is partvonalon kívülre kényszerítette.

A kolumbiainak a Manchester United kínált új lehetőséget, de Falcao gyakorlatilag végigszenvedte a 2014–15-ös idényt az őt kölcsönvevő „vörös ördögöknél”: 29 tétmérkőzésen csak négyszer talált a hálóba. Most José Mourinho dobott neki „mentőövet”, miután kérésére a Chelsea egy évre kölcsönvette a csatárt.

„Nagyon örülök, hogy csatlakozhatok a Chelsea-hez, alig várom, hogy megkezdjem a munkát a csapattal, és hozzásegítsem a címvédéshez, valamint a jó európai kupaszerepléshez” – futotta le az ilyenkor szokásos bemutatkozó tiszteletkört Falcao.

Az ellenkező irányba is történt játékosmozgás: az előző idényt a spanyol Elchénél töltő horvát Mario Pasalic a Monacóban szerepel a 2015–16-os idényben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik