PL: 40 milliós bírság az újoncnak, a tulaj értetlenkedik

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.10. 12:02
Negyvenmillió fontos pénzbüntetést kap a Premier League-ben újonc Queens Park Rangers labdarúgócsapata, miután megszegte az UEFA pénzügyi fair play szabályait. A londoni együttes tulajdonosa, Tony Fernandes alapesetben támogatja a szabályzatot, azzal azonban nem ért egyet, hogy egy olyan csapatra is vonatkozik a rendelet, amely egy idényt a másodosztályban töltött.

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságtól a 2012–2013-as szezon végén sereghajtóként búcsúzó Queens Park Rangers adózás előtti 60 millió fontos veszteséggel zárta a 2013-as pénzügyi évet, és vélhetően a legutóbbi idényben sem produkált jól a tőzsdén – az eredmények publikálása decemberben várható –, hiszen egy évadot a Championshipben töltött.

A pénzügyi szabályzat megszegéséért az első négy osztályt magába foglaló szervezet, a Football League 40 millió fontos büntetéssel sújtja a QPR-t, amelynek tulajdonosa mindent megtesz annak érdekében, hogy csapatára ne szabják ki a súlyos bírságot. Ha az ítélet jogerősre emelkedik, de a londoniak nem hajlandók fizetni, akkor akár az ötödosztályba is száműzhetik az együttest.

„Nagyon igazságtalan ítélet lenne a klubbal szemben, mert a Premier League-ben és a Championshipben látható költségvetési mutatók között hatalmas a különbség. A kiesett csapatoknak időt kellene adni, hogy átszervezzék a pénzügyi struktúrájukat. Alapvetően támogatom a pénzügyi fair playt, de a minket sújtó döntés nem igazságos” – mondta Tony Fernandes még májusban.

„Joga van azt feltételezni, hogy a szabályok tisztességtelenek, de a törvény mindegyik klubra vonatkozik. Ha harcolni fog a büntetés ellen, akkor harcoljon, nem feltétlenül kell támogatni a döntéseinket. Nekünk viszont az a feladatunk, hogy kiálljunk a rendeletek mellett” – reagált a malajziai üzletember szavaira Shaun Harvey, a Football League vezérigazgatója.

A Premier League-be egy idény után visszajutó Queens Park Rangers egy győzelemmel és két vereséggel kezdte az első osztály mostani kiírását, így jelenleg a 12. helyen áll.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik