Anglia: „Meg kell reformálni az átigazolási rendszert”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.09.17. 16:34
Greg Dyke, az angol Labdarúgó-szövetség (FA) elnöke szerint a „kaotikus” átigazolási rendszer megváltoztatásával jobb lehetőségei lennének az angol játékosoknak.

Az FA kedden benyújtotta javaslatát a Premier League-nek és a játékosok szervezetének az Európai Unión kívüli labdarúgók számának csökkentésével kapcsolatban. Az új szabályozás célja, hogy Angliában azEU-n kívülijátékosok száma akár ötven százalékkal csökkenjen.

„A jelenlegi szisztéma kaotikus, középszerű labdarúgók veszik el a helyet az angol fiatalok elől – mondta Dyke a BBC-nek. – Az EU-n kívüli játékosok nyolcvan százaléka úgy kerül a csapatokhoz, hogy a menedzser mutat egy videót a kiszemeltről az igazgatóságnak, ők meg azt mondják: »igen, tényleg jó futballistának tűnik.« Ezt szeretnénk kiküszöbölni azzal, hogy megadunk egy mércét, amit vagy teljesítenek, vagy nem.”

2009 óta 122 EU-n kívüli játékos érkezett az angol labdarúgásba, az új rendszer bevezetését a 2015–2016-os szezonra tervezi az FA.

„Azt szeretnénk elérni, hogy az idejönni akaró, EU-n kívüli játékosok ötven százaléka ne kapjon szerződést! Elsőre ez keményen hangozhat, de ha belegondolnak, hogy harmincon felüli labdarúgók helyét angol fiatalok foglalják majd el, máris jobb a helyzet.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik