Az Arsenal részvényese szerint kupákkal teli aranykorszak jön el

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.05. 17:15
null
Uszmanov reményei szerint a következő idényekben elhappolják a trófeákat Abramovics Chelsea-je elől (Fotó: Reuters – archív)
Az Arsenal labdarúgócsapatának résztulajdonosa, Aliser Uszmanov a Daily Telegraphnak adott nyilatkozatában elmondta, helyesli, hogy az „ágyúsok” ezen a nyáron eurómilliókat fordítanak új játékosok megszerzésére, mert így nagyon jó helyzetből várhatják a Premier League megnyeréséért augusztus közepén kezdődő versenyfutást. Az orosz üzletember úgy véli, aranykorszak veszi kezdetét a londoni klubnál.

„Az Arsenal nagyon jó helyzetben van ahhoz, hogy sikeres legyen. Úgy vélem, új korszak kezdődik a klub életében, amelynek során trófeákat fogunk nyerni” – mondta Uszmanov, Oroszország leggazdagabb embere, akinek a vagyonát 11 milliárd fontra becsülik.

A résztulajdonos úgy véli, összefüggés van a Highburyből az Emiratesbe költözés és a kulcsjátékosok, mint Samir Nasri (24 millió font, Manchester City), Cesc Fabregas (35 millió, Barcelona) és Robin van Persie (24 millió, Manchester United) távozása között, a klub ugyanis az alapemberek értékesítésével próbálta egyensúlyba hozni kiadásait és bevételeit.

A költségvetés azonban helyre billent, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint Mesut Özil tavalyi megvásárlása. A Real Madrid középpályásáért 50 millió eurót fizettek az angolok, akik ezen a nyáron több mint 77 milliót áldoztak David Ospinára, Mathieu Debuchyre, Calum Chambersre és Alexis Sánchezre, miközben Johan Djourou és Thomas Eisfeld eladásáért csak 3.8 milliót kaptak.

„A vezetőség és a részvényesek évekkel ezelőtt olyan döntést hoztak, amelynek következtében az Arsenal csaknem tíz évig sem hazai, sem nemzetközi trófeát nem nyert. A sikertelenség annak az eredménye, hogy eladtuk a legjobb játékosokat, és nem tudtunk hasonló kvalitású futballistákat vásárolni” – vélekedett Uszmanov, aki még sosem állt szóba Stan Kroenkével, az Arsenal többségi tulajdonosával.

Mint köztudott, a londoni klubnak 2005-ös FA-kupa-sikere után kilenc évet kellett várnia az újabb trófeára – Arsene Wenger csapata a legutóbbi idényben szintén a legnagyobb hagyományokra visszatekintő kupasorozatot nyerte meg. Az is igaz, hogy bár a klub nem nyert semmit az előző kilenc évben, folyamatosan a legjobb négy között volt Angliában, és a Bajnokok Ligájában is rendre beverekedte magát a kieséses szakaszba. Az alap tehát megvan, amire építeni lehet.

„A nehézségeket mostanra leküzdöttük, a pénzügyek rendben vannak, a menedzser és Ivan Gazidisz vezérigazgató kézben tartja a dolgokat. Ami engem illet, nem tervezem, hogy távozom, remélem, trófeákkal gazdagodunk” – zárta mondandóját az üzletember.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik