PL: a Spurs „felelőtlenül viselkedett” Lloris sérülésénél

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.04. 13:52
Több helyről is megrótták a Tottenham Hotspurt, amiért nem cserélték le az Everton ellen nagy ütközést elszenvedő Hugo Llorist.

Mint ismert, nem sokkal a vasárnapi bajnoki vége előtt Romelu Lukaku véletlenül fejen térdelte Llorist, akit hosszú percekig ápolni kellett, már a cserekapus is bevetésre készen állt az oldalvonal mellett, de a kapus végül nem akarta elhagyni a pályát.

Az agysérülésekkel foglalkozó jótékonysági szervezet, a Headway szerint a klub felelőtlen volt az esetnél.

„Ha egy játékos, vagy bármely más személy akkora ütést kap a fejére, amely elég ahhoz, hogy elveszítse az eszméletét, nagyon alaposan meg kell vizsgálnia egy orvosnak. Egy csapatorvos vagy fizioterapeuta nem tudja kellő alapossággal megvizsgálni a játékost a pályán. Ha nem vesznek észre egy tünetet, és a játékos folytatja a meccset, súlyosabb is lehet az agy károsodása. Azonnal le kell cserélni, és elvinni kivizsgálásra egy kórházba" – mondta Luke Griggs, a Headway szóvivője.

Jirí Dvorak, a FIFA vezető orvosa is azon a véleményen van, hogy nem folytathatta volna a játékot a kapus:

„99 százalékos bizonyossággal állítható, ha valaki elveszíti az eszméletét, akkor agyrázkódást is szenvedett. Azt szoktuk mondani, ha a legkisebb gyanú is fennáll, le kell cserélni a játékost."

Lloris közben átesett egy részletes CT-vizsgálaton, amely nem mutatott ki sérülést.

LLORIS SÉRÜLÉSE

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik