Anglia: Túl nagy volt az elvárás Rooneyval szemben - Ferguson

Vágólapra másolva!
2010.07.06. 15:35
Sir Alex Ferguson szerint a közvélemény túl sokat várt Wayne Rooneytól, ami súlyos teherként nehezedett játékosára a labdarúgó-világbajnokságon. A Manchester United menedzsere szerint a németek játékát kedvezően befolyásolta az egy hónapos téli szünet, ezzel együtt úgy véli: Hollandia nyer.

„Angliában mindenki azt várta, hogy Rooney lesz a világbajnokság legjobbja, elhomályosítva Cristiano Ronaldót, Lionel Messit és a többieket. Ez megtette a hatását. Ráadásul neki még nincs igazán sok tapasztalata a világbajnokságokkal kapcsolatban" – véleményezte Sir Alex kiváló klubidényt teljesítő csatára gyenge világbajnoki szereplését, azt jövendölve: négy év múlva minden másképp lesz.

Ferguson úgy véli, a számára zavarba ejtően gyenge angol produkcióra magyarázat lehet, hogy Fabio Capello legénysége túlságosan könnyű selejtezőcsoportban volt. „Erősebb ellenfelekkel játszva a csapat talán jobban belenőtt volna a favorit szerepébe" – mondta a skót szakember.

Ferguson szerint a holland válogatottban még sok a tartalék, ezért ő az oranjét tekinti a világbajnoki cím fő várományosának, ám nem titkolta: mély benyomást tett rá a németek játéka.

„Szinte hihetetlen, amit elértek. Mentálisan rendkívül összeszedettek, hisznek magukban, és mindez nagyon messzire vezette őket. A németek mindig abból indulnak ki, hogy úgyis ott lesznek az elődöntőben. Ezen kívül minden bizonnyal a segítségükre volt az is, hogy januárban egy hónapig szünetel náluk a bajnokság. Az angolokon látszott, hogy az ilyesmi a Premier League-ben ismeretlen" – elemzett Sir Alex.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik