C. Ronaldo a Év játékosa díjat is akarja, mert szerinte „briliáns” volt

Vágólapra másolva!
2009.01.12. 12:46
A Manchester United vasárnap délutáni rangadóján diadalmas, 3–0-s sikert aratott a Chelsea-vel szemben. Az angol bajnok aranylabdás futballistája, Cristiano Ronaldo a mérkőzésen csak gólpasszával tűnt ki, nem villogott úgy, ahogy szokott. Ám hétfő este, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) gáláján ismét ő kerülhet a középpontba, amikor átadják a 2008 legjobbjának járó díjat a szövetségi kapitányok szavazatai alapján.
Cristiano Ronaldo ragaszkodik a FIFA díjához is
Cristiano Ronaldo ragaszkodik a FIFA díjához is
Fotók: Reuters
Cristiano Ronaldo ragaszkodik a FIFA díjához is
Cristiano Ronaldo ragaszkodik a FIFA díjához is
Cristiano Ronaldo ragaszkodik a FIFA díjához is
Fotók: Reuters
Cristiano Ronaldo ragaszkodik a FIFA díjához is

Cristiano Ronaldo az utóbbi néhány meccsen nem kápráztatta el a szurkolókat, ahogy azt tette tavaly az év nagy részében – ezt maga a játékos is elismerte –, a Chelsea elleni meccset követően viszont úgy nyilatkozott: hamarosan ismét lenyűgözi majd a nagyérdeműt. Fentiek mit sem változtatnak azon, hogy a 2007–2008-as szezonban lőtt 42 góljával, illetve az esztendőben nyújtott játékával a portugál labdarúgó a legfőbb esélyes a FIFA hétfő esti, Év labdarúgója díja átadásán.

„Mondjanak még egy játékost az utóbbi két-három évben, aki hasonlóan jó szezont tudott maga mögött! Lehetetlen, nem találnak ilyet!” – mondta a SkySports televíziós csatornának a legjobb európai labdarúgónak járó Aranylabdát decemberben kiérdemlő játékos.

Sepp Blatter, a FIFA elnöke talán már tudja, ki a győztes
Sepp Blatter, a FIFA elnöke talán már tudja, ki a győztes
Sepp Blatter, a FIFA elnöke talán már tudja, ki a győztes
„Azt hiszem, az előző szezonban egyenesen briliáns voltam. Most sem vagyok rossz, szereztem már 10 gólt (valójában csak kilencet – a szerk.), felépültem sérülésemből, és az emberek joggal várják, hogy mind jobb és jobb legyek” – szerénykedett a maga módján a „vörös ördög”.

„Ha ebben az idényben még nem is, a következőben egészen biztosan a régi leszek” – tekintett a jövőbe Ronaldo, akinek hétfő este valószínűleg a zürichi Operaházban lesz jelenése a FIFA 2008-as gáláján.

Ronaldo Svájcban az Aranylabda után a FIFA Év játékosa díjat is az AC Milan játékosától, Kakától hódíthatja el, aki 2007-ben bizonyult a világ legjobbjának. A manchesteri hetes lehet a második portugál játékos Luis Figo után, aki megkapja a kitüntetést (Figo 2001-ben nyert).

A női labdarúgók között a tavalyi győztes brazil Marta, honfitársa, Cristiane, a német Birgit Prinz és Nadine Angerer, illetve az angol Kelly Smith a legnagyobb esélyes a győzelemre. A 18. FIFA-gálán nemcsak a legjobb futballistáknak járó díjakat ítélik oda, átadják a FIFA Fair play díját és az elnöki kitüntetést is.

A FIFA ÉV JÁTÉKOSA-DÍJ JELÖLTJEI

FÉRFIAK
Kaká – A 2007-es brazil győztesnek a legutóbbi év nem volt olyan sikeres, mint az előtte lévő, de így is ott van a jelöltek között a Milan karmestere.
Lionel Messi – 2007-ben második volt Kaká mögött a kis argentin, emlékezetes évet tudhat maga mögött olimpiai győzelemmel.
Cristiano Ronaldo – Fantasztikus volt a 2007–2008-as szezonja, a Bajnokok Ligája-győzelem mellett egyéni díjak sorát gyűjtötte be, köztük az Aranycipőt és az Aranylabdát.
Fernando Torres – A 24 éves csatár gólt szerzett az Európa-bajnokság döntőjében, amivel megnyerte a kontinensviadalt Spanyolország. A Liverpoolban is szórta a gólokat.
Xavi – A spanyol válogatott játékmestere volt az Eb-n, a Barcelonával csodálatosan szerepel a 2008–2009-es szezonban.

NŐK
Nadine Angerer – A német válogatott kapusa – aki már kétszer volt világbajnok – 2008-ban is remekül védett. Olimpiai bronzérmes.
Cristiane – A Corinthians csatára az elmúlt évben is számolatlanul lőtte a gólokat, a brazil válogatott vezéregyénisége volt.
Marta – Sorozatban ötödször van ott a jelöltek között a brazilok csillaga, a legutóbbi két évben ő győzött, azonban 2008-ban – 2004 után – másodszor is „csak” olimpiai ezüstig jutott.
Birgit Prinz – A németek kitűnősége háromszoros győztes (2003–2005), válogatottjával harmadik lett Pekingben.
Kelly Smith – Az Arsenal Ladies angol játékosának 2008 kiemelkedően jól sikerült, meccsről meccsre csapata húzóembere volt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik