Kevin Keegan lemondott menedzseri megbízatásáról a „szarkáknál”

Vágólapra másolva!
2008.09.02. 15:43
A Skysports értesülései szerint lemondott a Newcastle United menedzsere, Kevin Keegan. A szakítás oka: a szakvezető nem volt elégedett a klub átigazolási politikájával.

Keegant januárban nevezték ki a Newcastle United menedzserévé, de alig fél év elteltével már távozott is a kispadról.

Keegan kedden edzést sem tartott csapatának, hanem egy megbeszélésen vett részt a „szarkák” vezetőségénél. Ezt a diskurzust egyébként maga a menedzser kezdeményezte.

Keegan a klub átigazolási politikájával volt elégedetlen, mert bár a csapat néhány játékost vásárolt a nyári átigazolási időszakban, a csapat fejlődésére nem látott garanciát a mester.

Sam Allardyce távozása után, Keegan irányítása alatt 21 meccsből mindössze hatot nyert meg a Newcastle, a mostani idényt pedig közepes formában és közepes eredményekkel kezdte a csapat.

A Newcastle az első fordulóban döntetlent játszott a bajnoki címvédő Manchester Uniteddel, majd hazai pályán verte meg 1–0-ra a Bolton Wanderers együttesét.

Az igazán nagy pofon azonban az Arsenal ellen következett. Az „ágyúsok” ugyanis úgy verték meg simán 3–0-ra a „szarkákat”, hogy akár két számjegyű gólt is termelhettek volna a londoniak. Keegan valószínűleg ezen a meccsen tapasztalhatta meg igazából, hogy az élcsapatok ellen gyakorlatilag semmi esélye sincs együttesének.

Ezért önként távozott, utódját később jelölik ki.

Keegan 1992 és 1997 között egyszer már irányította a Newcastle együttesét. Kérdés: valamikor is visszatér-e még egyszer szeretett klubjához?
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik