Alex Ferguson ismét szerződtetné a „csodafegyvert”, Henrik Larssont

Vágólapra másolva!
2007.12.20. 12:39
Angol és svéd lapértesülések szerint a Manchester United ismét szerződtetné a labdarúgóvilág svéd legendáját, a rendkívül rutinos Henrik Larssont. A média úgy tudja, hogy a „vörös ördögök” akkor tesznek ajánlatot a támadónak, ha nem sikerül megszerezni a Tottenham Hotspurt erősítő Dimitar Berbatovot.
Henrik Larsson gólöröme
Henrik Larsson gólöröme
Henrik Larsson gólöröme
Henrik Larsson gólöröme

Larsson az év elején, három hónapig már szerepelt Sir Alex Ferguson együttesét, és csupaszív játékával villámgyorsan megszeretette magát a szurkolókkal. A játékostársak is áradoztak a klasszisról, és a szakmai vezetés is elégedetten értékelte a mérkőzéseken és az edzéseken nyújtott produkcióját.

A kiváló játékos szerződése december 31-én jár le jelenlegi klubjánál, az UEFA Kupában a legjobb 32 közé jutott Helsingborgnál.

„Még nincs konkrétum az ügyben, ezek csak spekulációk” – jelentette ki magabiztosan az átigazolási „ügyről” a svéd klub elnöke, Sten-Inge Fredin.

A sportvezető hozzátette: jó viszonyt ápol az MU és a Helsingborg, így tudnia kellene az angolok érdeklődéséről. Utóbbi megjegyzés azonban kissé meglepő, hiszen Larsson szabadon tárgyalhat, ha lejár a kontraktusa.

A futballista a Zöld-foki szigeteken tölti a Karácsonyt a család többi tagjával együtt, és egyelőre nem kommentálta az angol és a svéd sajtó hírét. Állítólag a Manchester United ismét három hónapra venné kölcsön, 1,5 millió fontért és ugyanennyit fizetne a Helsingborgnak is, ami azt jelentheti, hogy a klub meghosszabbítja szerződését, amely a svéd bajnokság tavaszi rajtja előtt lépne életbe.

Henrik Larsson tavaly Bajnokok Ligáját nyert az FC Barcelonával, és világbajnoki bronzérmes volt 1994-ben a svéd válogatott tagjaként. A Helsingborg, a katalánok és a Manchester United mellett szerepelt a Feyenoordban és a Celtic Glasgowban is. A „vörös ördögöknél’ tíz találkozón három gólt szerzett. ----
----
----
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik