Gera mintha nem is akarna távozni

Vágólapra másolva!
2007.01.21. 19:41
A WBA értékes három pontot zsákmányolt a Leeds otthonából a Championship 29. fordulójának szombati mérkőzésén. A norvég Tore Andre Flo korán betalált a hazaiaknál, de a Manchester-nevelés Greening egyenlített, majd Diomansy Kamara duplája után már Tony Mowbray dőlhetett hátra a vendégkispadon. A vége 2-3 lett Geráéknak, az utóbbi időben a távozás kapcsán figyelmet kapó magyar légiós végig a pályán volt és gólpasszt adott.
Gera Leedsben is örülhetett: a csapat is, ő is jól teljesített
Gera Leedsben is örülhetett: a csapat is, ő is jól teljesített
Gera Leedsben is örülhetett: a csapat is, ő is jól teljesített
Gera Leedsben is örülhetett: a csapat is, ő is jól teljesített

A találkozó egyik kulcsfigurája az a Gera Zoltán volt, akinek sorsáról hetek óta nem lehet biztosat tudni. Napról napra újabb találgatások kerülnek napvilágra, de ezekből semmi sem érződött a birmingamiek legutóbbi győzelmekor.

A válogatott játékos remek formában osztogatott, s az ő okos passza után szerzett vezetést a Leeds ellen a West Bromwich Albion.

"Pedig már három perc után hátrányba kerültünk, de gyorsan sikerült egyenlíteni Greening révén. Sőt, nem sokkal később vezetést is szereztünk. – nyilatkozta Gera. – Kaptam egy labdát, amelyet azonnal továbbtettem a kiugró Kamarának, aki nem is hibázta el a lehetőséget."

Éppen egy hete közöltük, hogy Gera klubjával meg is egyezett a Middlesbrough. A játékos azonban valószínűleg még nem döntött a jövőjéről. A Premiership klubjai közül korábbi értesülések szerint az Evertont, a Fulhamet, az Aston Villát és a Wigant is érdekli a technikás magyar.

Ennek dacára a meccsen úgy tűnt, a bizalmat most megkapó, ám korábban a kispadra szorult Gera még mindig felettébb jól érzi magát az együttesben, s remekül meg tudta értetni magát játékostársaival. Persze, az sem kizárt, csak azért kezdették, hogy az árát felsrófolják a birminghami alakulatnál. Gera reaktiválását, illetve el nem adását a WBA sok sérültje is indokolja.

"Örülök, hogy a kezdőcsapatban kaptam helyet, és annak is, hogy végig a pályán maradtam. Volt egy lövésem is a meccs során, de a hazai kapus védeni tudott. A találkozó után edzőm is gratulált, de a játékostársak is szóltak, hogy szerintük jól ment a játék, ezek az elismerések természetesen jól esnek egy ilyen remek győzelem után."

A WBA a 29. fordulót követően 49 ponttal a negyedik helyen áll a tabellán.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik