Julio Baptista négyet vágott Dudeknek

Vágólapra másolva!
2007.01.09. 22:58
Gólzáporos mérkőzésen jutott tovább az Arsenal a Ligakupa negyeddöntőjéből: Arséne Wenger együttese 6-3-ra győzte le a Liverpoolt, a brazil csatár, Julio Baptista négy gólt lőtt, sőt, még egy büntetőt is kihagyott.
Julio Baptista rászolgált a gratulációra, négy gólt szerzett
Reuters
Julio Baptista rászolgált a gratulációra, négy gólt szerzett
Julio Baptista rászolgált a gratulációra, négy gólt szerzett
Reuters
Julio Baptista rászolgált a gratulációra, négy gólt szerzett

A két csapat eredetileg korábban játszotta volna le a Ligakupa negyeddöntőjét, ám a nagy köd keresztülhúzta a számításaikat, és elmaradt a találkozó. Kedd este azonban már az időjárás is kegyeibe fogadta a csapatokat.

Ahogy azt a Ligakupában megszokhattuk, a csapatok több kulcsembert pihentettek, nem volt ez másképp is: a hazaiaknál a kezdőben kapott helyet Dudek, Peltier, Paletta, Warnock, Fabio Aurelio, Guthrie és Fowler is, míg a vendégeknél Almunia, Traoré, Denilson, Song, Walcott és Aliadiere is bekerült.

Mark Gonzales súlyos sérülést szenvedett, miközben Theo Walcottot próbálta szerelni
Reuters
Mark Gonzales súlyos sérülést szenvedett, miközben Theo Walcottot próbálta szerelni
Rafael Benitez, a hazaiak mestere hamar változtatni kényszerült csapatán: Mark Gonzales szerelni próbálta Walcottot, majd a földön maradt, szemmel láthatólag hatalmas fájdalmai voltak. A súlyos bokasérülést szenvedett szélső helyett Luis Garcia állt be.

Liverpooli támadásokkal indult a meccs, de az Arsenal szerzett vezetést, miután Touré remek labdát tálalt a lesre játszó védők között kiugró Aliadiere elé. Bár Dudek elsőre hárított, az ismétlést már nem védhette.

A 31. percben egyenlített a hazai csapat: Fabio Aurelio szabadrúgását kiütötte Almunia, de a labda Luis Garcia elé került. A csereként beállt spanyol Fowler elé játszott, és a rutinos csatár nem hibázott.

A 41. percben azonban újra az Arsenalnál volt az előny: Julio Baptista vállalta el egy szabadrúgás elvégzését, a brazil eltekerte a labdát a sorfal fölött, Dudek mozdulni sem tudott.

Sőt, miután Gonzales sérülése miatt hat percet hosszabbított Atkinson, még két gól „belefért” az első félidőbe: egy szöglet után a labda lepattant Hyypiäről, Song eszmélt a leggyorsabban, és megszerezte az Arsenal harmadik találatát.

Teljesen padlóra került a Liverpool, a ráadás hatodik percében Baptista kényszerítőzött Aliadiere-rel, a visszakapott labdát pedig a hálóba vágta.

Az 56. percben Julio Baptista berúghatta volna harmadik gólját is, de büntetőjét Dudek hárította. Ami késik, nem múlik: négy perc múlva Aliadiere hagyta faképnél Palettát, beadott, a brazil csatár pedig ezúttal 22 méterről nem hibázott.

A 68. percben sikerült szépítenie a Liverpoolnak, miután Gerrard Almunia hálójába lőtt. Az Arsenalban a 74. percben csereként pályára lépett Diaby, aki az előző bajnokság hajrájában szenvedett súlyos sérülést, és azóta nem játszott hivatalos mérkőzést az Ágyúsok első csapatában.

Gerrard szabadrúgása után Almunia nagy bravúrral még a lécre tolta a labdát a hajrában, majd rögtön utána Paletta labdáját Hyypiä váltotta gólra. A hajrában Julio Baptista megrúgta a negyedik gólját, beállítva ezzel a 6-3-as végeredményt. Arséne Wenger együttesének ellenfele a Tottenham lesz az elődöntőben.

LIGAKUPA, NEGYEDDÖNTŐ

  • Liverpool-Arsenal 3-6 (Fowler 33., Gerrard 68., Hyypiä 80. ill. Aliadiere 27., Julio Baptista 40., 45+6., 60., 84., Song 45+2.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik