William Gallas: El akarok menni a Chelsea-ből!

Vágólapra másolva!
2006.05.12. 12:33
Az angol élvonalban bajnoki címét megvédő londoniak alapembere, William Gallas az AC Milanba igazolna. A 28 éves védő öt évvel ezelőtt igazolt a Chelsea-hez és úgy véli: elég volt, eljött a váltás ideje.
Gallas öt évig a Chelsea-ben örült, ezután már a Milanban tenné ugyanezt
Gallas öt évig a Chelsea-ben örült, ezután már a Milanban tenné ugyanezt
Gallas öt évig a Chelsea-ben örült, ezután már a Milanban tenné ugyanezt
Gallas öt évig a Chelsea-ben örült, ezután már a Milanban tenné ugyanezt

A védő 2001-ben hatmillió angol font ellenében igazolt Marseille-ből a Stamford Bridge-re, ahol még csak körvonalazódott a mostani, hazájában immár két éve legyűrhetetlen – a hosszú, bajnoki versenyfutásban mindenképpen -, magát európai nagycsapattá kinövő Chelsea.

A francia légiós az eltelt öt év alatt több mint kétszáz találkozón ölthette magára a londoniak kék mezét, a Mourinho-féle alakulat egyik kulcsfigurája volt...

"- Döntöttem, elhagyom a Chelsea-t – állt ki határozottan a nyilvánosság elé az érintett játékos. – Ez azonban számomra egyáltalán nem pénzkérdés volt. Öt évet játszottam a Chelsea-ben és az angol élvonalban, úgy gondoltam, ebből ennyi talán elég is volt, eljött az ideje a váltásnak, hogy más klubban, más élvonalban is kipróbáljam magam.

Korom miatt, 29 éves vagyok, olyan sok nagy lehetőségem már nem nagyon lesz. A Milantól érdeklődtek utánam és bizony engem is foglalkoztat egy ilyen átigazolásnak a lehetősége.

Olyan ember vagyok, akit a győzelmek érdekelnek, ezért a Milan megfelelő állomás lehet pályafutásomban, hiszen a milánóiak minden sorozatban, a bajnokságban, illetve a hazai és a nemzetközi kupákban a végső győzelemért játszanak minden évben."


Gallas korábban, még az országváltás előtti ötletét megelőzően, arról nyilatkozott: azért nem érzi jól magát a Chelsea-ben, mert szélső, felfutó hátvédet kell játszania, miközben ő a védelem közepén érzi igazán jól magát.

A váltást nehezíti – hiszen a Chelsea-nél ki kell a játékengedélyét fizetni -, hogy egy évig még érvényes szerződéssel bír. Ez azonban bármilyen meglepő adott esetben előny is lehet a váltásnál: most még pénzt kérhet érte klubja – jövőre már ingyen távozik! -, ráadásul olyan játékos szerepeltetése kulcsposzton mindig kérdőjeles, aki fejben és lélekben már máshol jár. De legalábbis már nincs a csapatban, legfeljebb csak testben…

A Chelsea jelen pillanatban érthetően ragaszkodik meghatározó játékosához, ám a klub álláspontja néhány tárgyalás után megváltozhat. A játékosé viszont ezek után aligha…

Mint ahogyan minden bizonnyal a keménykezű, rendkívül önfejű és makacs tréner hírében álló Mourinho edző sem szívesen dolgozna egy olyan játékossal, aki úgy áll a dolgokhoz a Chelsea-ben, mint jelenleg Gallas.

Az azonban mindenképpen meglepő, amikor egy köztudottan jól fizető, nem mellékesen eredményes, kontinensszerte is rettegett klubtól távozik valaki időnek előtte.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik