WNBA: közel 400 ezren nézték tévén a virtuális draftot

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.04.22. 09:40
Csaknem 400 ezren követték figyelemmel az észak-amerikai női kosárlabda-bajnokság (WNBA) pénteki virtuális amatőrbörzéjét.

A liga tájékoztatása szerint 387 ezren kapcsolódtak be a közvetítésbe az ESPN csatornán, ez a második a draftok nézettségi statisztikájában, csak a 2004-es játékosválasztást látták többen.

A tavalyihoz képest 123 százalékkal nézettebb esemény a koronavírus-járvány miatt az interneten zajlott, és elsőként a román származású, amerikai Sabrina Ionescu kelt el, az Oregon Egyetem 22 éves irányítóját a New York Liberty szerződtette.

Az amatőrbörze a közösségi médiában is nagy siker volt, az NBA és a WNBA platformjain 6.5 millióan látták az eseményt, ami 165 százalékos növekedés a tavalyi adathoz képest.

A járványhelyzet miatt egyelőre nem tudni, hogy mikor rajtol el a WNBA 24. idénye, amelynek a soproni Határ Bernadett révén magyar játékosa is lesz az Indiana Fever színeiben. Az edzőtáboroknak május elején kellene elkezdődniük, de a liga bizonytalan időre elhalasztotta az összetartásokat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik