Sorozatban 15 győzelemnél a Denver!

ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2013.03.24. 10:02
null
Blake Griffin (balra) kézzel-lábbal küzdött, meg is lett az eredménye (Fotó: Reuters)
Mára virradóra hét találkozót rendeztek meg az észak-amerikai profi kosárlabdaligában, ahol több rangadó mellett a Denver Nuggets sorozatának esetleges életben maradása vonzotta a legnagyobb figyelmet. A coloradóiak bizony Ty Lawson és Wilson Chandler nélkül is leküzdötték az egyébként remeklő Sacramentót, így már 15 meccse nem találtak legyőzőre. A Memphis Marc Gasol nélkül verte el hullámzó összecsapáson a többek közt Garnettet, Lee-t, Rondót és Barbosát is nélkülöző Bostont, a nap rangadóját pedig a Clippers nyerte meg a Brooklyn Nets ellen, hazai környezetben. Nézzük, mit érdemes még tudnunk erről a játéknapról!

 

Charlotte Bobcats–Detroit Pistons 91–92

Charlie Villanueva megkapta a nagy lehetőséget több végigült mérkőzés után, s ezt meghálálva 15 negyedik negyedbeli ponttal vezette győzelemre a mostanában egészen pocsék Detroitot a ligautolsó otthonában. Az ő nevéhez fűződtek a legfontosabb kosarak a végjátékban is, de a vendégek győzelméhez kellett Brandon Knight (10 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz) visszatérése is. A Bobcats így nem tudott zsinórban harmadszor is nyerni, de ez nem a 25 pontos, 4 labdát szerző Kemba Walkeren múlt.

A Bobcats legjobb dobói: Walker 25, Jan. Pargo 16, Henderson 15
A Pistons legjobb dobói: Villanueva 18, Maxiell 14, Stuckey 13


New York Knicks–Toronto Raptors 110–84

Onnantól kezdve, hogy Rudy Gay el sem utazott New Yorkba, teljesen egyértelművé váltak az esélyek, s a Jason Kidd 40. születésnapját ünneplő Knicks Carelo Anthony 28 pontos teljesítményével, valamint a megint remeklő Kenyon Martin (18 pont, 7 lepattanó) pluszával könnyedén hozta is a kötelezőt, ráadásul JR Smith (25 pont) is a jobbik énjét vette elő.

A Knicks legjobb dobói: Anthony 28, JR Smith 25, Ken. Martin 18
A Raptors legjobb dobói: DeRozan 17, Lowry, A. Anderson 14-14


Chicago Bulls–Indiana Pacers 87–84

Bár több nehezítő körülmény is bezavart hazai oldalon, de a Bullsnak végül sikerült elérnie, hogy ne verje el ebben a szezonban négyből negyedszer is a Pacers a Thibodeau-legénységet. Nate Robinsont egy csúnya szabálytalanság után ki is állították a játékvezetők, majd a csereember, Cook sérült le, de a David West és Danny Granger távollétében is jól küzdő Indianában már nem volt elég erő a végjátékban az utolsó dobás értékesítéséhez, így célba ért a Derrick Rose és Joakim Noah nélkül felálló Chicago.

A Bulls legjobb dobói: Boozer 20, Boozer 18, Mohammed, Hinrich 11-11
A Pacers legjobb dobói: George 23, Hibbert 18, Ge. Hill 11


Memphis Grizzlies–Boston Celtics 110–106

Hatalmas lendülettel kezdte a meccset a tegnap Kevin Garnettet és Courtney Lee-t is elvesztő Celtics, ám hiába erőltette rá akaratát a Marc Gasol nélkül felálló Grizzlies ellen, egyszerűen elfogyott az energia a back-to-back játszó vendégeknél a félidő közepére, Jerryd Bayless ráadásul a kispadról beállva 30 pontot hintett, amivel a negyedik negyed elejére már majd 20 pontos fórban volt a Memphis. A hajrában Jordan Crawford még egészen 4 pontig visszahozta a Bostont, ám tovább már nem tudott zárkózni a sorozatban harmadszor bukó Rivers-legénység.

A Grizzlies legjobb dobói: Bayless 30, Arthur 18, Randolph 15
A Celtics legjobb dobói: Pierce 26, Jo. Crawford 21, J. Green 12


Denver Nuggets–Sacramento Kings 101–95

Az energikusan játszó DeMarcus Cousins (24 pont, 15 lepattanó, 5 blokk), valamint a 18-at szóró John Salmons vezetésével végig meccsben volt a papíron esélytelen Kings az otthon szinte verhetetlen, s egyhuzamban 15. győzelmére készülő Denverrel, ám a végjátékban döntött a rutin, Andre Miller és a 19-et hintő Danilo Gallinari bevitték a célba a Lawson, Chandler párost még mindig kényszerből jegelő coloradóiakat.

A Nuggets legjobb dobói: Gallinari 19, Faried 17, Iguodala 15
A Kings legjobb dobói: Cousins 24, Salmons 18, I. Thomas, M. Thornton 10-10


Los Angeles Clippers–Brooklyn Nets 101–95

Hasonlóan is alakult és végül hajszálpontosan ugyanaz is lett a végeredmény Los Angelesben, mint volt előtte pár perccel Denverben. A 18 pontos Brook Lopez viszont csak a harmadik negyed végéig tudta felszínen tartani a Brooklynt, a negyedik etapban már Chris Paul (29 pont, 11 lepattanó) vette át a stafétát és lendülete átragadt a társakra is, akik Chauncey Billups távollétében is legyőzték a hosszú idegenbeli túrán lévő keleti élcsapatot.

A Clippers legjobb dobói: Paul 29, W. Green 15, Jo. Crawford, Jordan 13-13
A Nets legjobb dobói: B. Lopez, Deron Williams 18-18, Joe Johnson, G. Wallace 15-15


Golden State Warriors–Washington Wizards 101–92

Fontos meccset nyert a Warriors a 35 pontos, 8 gólpasszos Steph Curry főszereplésével, ám mégsem lehet nyugodt most a hazai gárda, hiszen a fiatal játékmester bokája megint kiment, így jelenleg kérdéses, hogy a szezon hátralévő részében milyen mértékben tud majd számítani a GSW a triplakirályra. A vendégek sorsát ezen a találkozón egyébként a harmadik negyedben John Wall kiállítása pecsételte meg, onnantól már hiába való volt Cartier Martin (23 pont) dobóparádéja, a fővárosiak nem tudtak 24 órán belül két bravúros idegenbeli győzelmet is begyűjteni nyugaton.

A Warriors legjobb dobói: Curry 35, K. Thompson 18, H. Barnes 16
A Wizards legjobb dobói: C. Martin 23, Wall 14, Booker 12


A nap hőse: Chris Paul, aki 29 pontos, 11 gólpasszos klasszisteljesítménnyel vezette győzelemre a Clipprest a nap rangadóján a Nets ellen.
A nap lúzere: Nate Robinson, aki ritka pokróc faultot ütött (vagy inkább fogott...) a meg is sérülő Lance Stephenson ellen, s ki is állították őt a játékvezetők.

NBA
ALAPSZAKASZ, 133. JÁTÉKNAP
Charlotte Bobcats–Detroit Pistons 91–92
New York Knicks–Toronto Raptors 110–84
Chicago Bulls–Indiana Pacers 87–84
Memphis Grizzlies–Boston Celtics 110–106
Denver Nuggets–Sacramento Kings 101–95
Los Angeles Clippers–Brooklyn Nets 101–95
Golden State Warriors–Washington Wizards 101–92

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik