NHL: sorozatban ötödször győzött a Canucks

Vágólapra másolva!
2023.03.15. 07:15
null
Egy vancouveri gól az ötből (Fotó: Getty Images)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) szerda hajnali játéknapján a Vancouver Canucks sorozatban ötödik mérkőzésén is győzött – ez alkalommal a St. Louis Blues otthonában nyert. A ligaelső Boston Bruins sorozatban második meccsét is elbukta, ezúttal a Chicago Blackhawks otthonában szenvedett vereséget.

Az Ottawa Senatorst 6–3-ra legyőző Edmonton Oilers színeiben a liga pontkirálya, Connor McDavid megszerezte az alapszakaszbeli 129. pontját – az aktív játékosok közül senki nem szerzett ennyit egy idényen belül.

A ligaelső, a mezőnyből egyedüliként már rájátszásba jutott Bruins – amely ezt megelőző tíz találkozójából nyolcat megnyert – ezúttal fejet hajtott a mesterhármast szerző Taylor Raddysh vezette Blackhawks vendégeként.

Johnny Gaudreau két találattal és három gólpasszal vette ki a részét a sereghajtó Columbus Blue Jackets hosszabbításos sikeréből a San Jose otthonában, a Sharks egymást követő negyedik vereségét szenvedte el.

A nyugaton éllovas Vegas Golden Knights sorozatban negyedszer nyert – ezúttal a Philadelphia vendégeként –, a Vancouver pedig ötmeccsesre nyújtotta győzelmi szériáját, miután a három gólpasszt kiosztó Brock Boeser vezérletével hazai jégen kerekedett a legutóbbi három találkozóját megnyerő Dallas fölé.

Az elmúlt három esztendőben döntős, 2020-ban és 2021-ben Stanley Kupa-győztes Tampa idegenben győzte le a New Jersey Devilst, amelynek hárommeccses győzelmi szériája szakadt meg.

NHL, ALAPSZAKASZ
Carolina Hurricanes–Winnipeg Jets 5–3
New Jersey Devils˜–Tampa Bay Lightning 1–4
New York Rangers–Washington Capitals 5–3
Philadelphia Flyers–Vegas Golden Knights 3–5
Pittsburgh Penguins–Montreal Canadiens 4–6
Nashville Predators–Detroit Red Wings 2–1
Chicago Blackhawks–Boston Bruins 6–3
Edmonton Oilers–Ottawa Senators 6–3
Arizona Coyotes–Calgary Flames 4–3 – hosszabbításban
Vancouver Canucks–Dallas Stars 5–2
Los Angeles Kings–New York Islanders 5–2
San Jose Sharks–Columbus Blue Jackets 5–6 – hosszabbításban

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik