NHL: rengeteg a sérült a triplázásról lemaradt Tampában

MTI/R. P.MTI/R. P.
Vágólapra másolva!
2022.06.29. 10:43
null
Brayden Point (fehérben) sokat hagy ki (Fotó: AFP, archív)
Combizomszakadás miatt várhatóan csak a szeptemberi edzőtáborra gyógyul fel Brayden Point, az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) a triplázásról lemaradt Tampa Bay Lightning ásza.

 

A csatár, aki az elmúlt három idényben a legtöbb gólt szerezte a rájátszásban, először a Toronto Maple Leafs elleni első körös párharc utolsó, hetedik mérkőzésén sérült meg, majd a Colorado Avalanche elleni Stanley-kupa-döntő első két felvonásán már játszott, de újra kidőlt a sorból.

A tavaly és tavalyelőtti bajnok azt is bejelentette, hogy a francia Pierre-Édouard Bellemare térdpanaszokkal játszotta végig a playoffot, rá műtét vár, míg Anthony Cirelli váll-, a világsztár Nyikita Kucserov, valamint Nicholas Paul és Corey Perry pedig térdsérüléssel bajlódott a menetelés során. Brandon Hagel láb- és Ryan McDonagh ujjsérülés ellenére vállalta a folytatást.

A Tampa lehetett volna közel negyven év után az első csapat, amely sorozatban háromszor diadalmaskodik, de a Colorado hatmeccses fináléban jobbnak bizonyult. A New York Islanders 1980-ban, 1981-ben, 1982-ben és 1983-ban győzött.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik