NHL: menetel a Colorado, ezúttal a Kings ellen nyert

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.01.21. 08:26
null
Ismét nyert a Colorado (Fotó: Getty Images)
A Colorado Avalanche 4–1-re nyert a Los Angeles Kings otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) legutóbbi játéknapján, ezzel sorozatban a 11. mérkőzésén szerzett pontot – írja az MTI


Az Avalanche sikeréhez a kapus Darcy Kuemper 40 védéssel járult hozzá, míg Mikko Rantanen egy góllal és egy gólpasszal zárt. A denveri gárda a téli szünetről visszatérve 10 győzelmet aratott, egyszer pedig a ráadásban maradt alul, december 2. óta 16-1-2 a mérlege.

A Philadelphia Flyers ezúttal a Columbus Blue Jacketstől kapott ki, ezzel ebben a szezonban már másodszor jár tízmeccses nyeretlenségi sorozatnál, hasonlóra a 2010–2011-es idényben volt példa az NHL-ben, akkor a Colorado Avalanche hozott össze kétszer is ilyen hosszú negatív szériát. A Flyers azzal negatív NHL-rekordot állított fel, hogy 40 mérkőzésen belül produkált két ilyen sorozatot. A klub történetének leghosszabb nyeretlenségi szériája 12 találkozó, még 1999-ből.

A Florida Panthersben Szergej Boborvszkij 40 védéssel, idénybeli első, karrierje 35. hibátlan teljesítményével – amely 2019. november 2. óta az első – zárt az Edmonton Oilers otthonában aratott kiütéses, 6–0-s győzelem alkalmával. A floridai gárda a legutóbbi 11 meccséből 9-et megnyert, míg a kanadai csapat egymást követő hetedik vereségét szenvedte el.

A játéknap leggólgazdagabb összecsapásán a Pittsburgh Penguins 6–4-re nyert az Ottawa Senators ellen, a győztes csapat két szupersztárja, Sidney Crosby és Jevgenyij Malkin is betalált, ilyenre tavaly március 15. óta nem volt példa.

NHL
ALAPSZAKASZ

Boston Bruins–Washington Capitals 4–3
Buffalo Sabres–Dallas Stars 4–5
Philadelphia Flyers–Columbus Blue Jackets 1–2
Pittsburgh Penguins–Ottawa Senators 6–4
Nashville Predators–Winnipeg Jets 5–2
Edmonton Oilers–Florida Panthers 0–6
Los Angeles Kings–Colorado Avalanche 1–4
Vegas Golden Knights–Montreal Canadiens 4–3 – hosszabbítás után
Seattle Kraken–San Jose Sharks 3–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik