NHL: Malkin hosszabbításával együtt marad a Penguins nagy hármasa

CS. B., MTICS. B., MTI
Vágólapra másolva!
2022.07.13. 11:41
null
Malkin (jobbra) hosszabbításával együtt marad a Penguins nagy hármasa
Jevgenyij Malkin négyéves hosszabbítást írt alá az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő Pittsburgh Penguins csapatánál, amely így egyben tartotta a nagy hármasát.

 

A 35 éves támadó 24.4 millió dollárért kötelezte el magát órákkal azt megelőzően, hogy pályafutása során először szabadügynökké vált volna.

„Olyan korszakos tehetség, akire úgy fognak emlékezni, mint az NHL történetének egyik legnagyobb játékosára” – mondta a klub általános igazgatója, Ron Hextall az orosz hokisról.

A Penguins ezzel a megállapodással egyben tartotta a csapatot háromszor bajnoki címre vezető Sidney Crosby, Kris Letang és Malkin trióját, amelyből utóbbi kettőnek az előző idény végén lejárt a szerződése. Letang múlt héten hat évre írt alá 36.6 millió dollárért. Az NHL történetében ez az első hármas, amely 16 idényt töltött együtt, a sorozat most tovább folytatódik.

A kétszeres pontkirály, de az utóbbi években sérülésekkel bajlódó Malkin 981 alapszakasz-mérkőzésen 444 gólt ütött és 702 gólpasszt adott.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik