NHL: ligarekord – a Montreal kilenc meccs után is hibátlan

Vágólapra másolva!
2015.10.25. 07:48
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának legutóbbi játéknapján a Montreal Canadiens hazai közönség előtt 5–3-ra legyőzte a Toronto Maple Leafs együttesét, ezzel a kilencedik meccsét is megnyerte a rendes játékidőben, és beállította a Buffalo Sabres ligarekordját. A Pittsburgh Penguins, a New York Islanders, a Chicago Blackhawks és a Detroit Red Wings hosszabbítás, a Philadelphia Flyers szétlövés után győzött, míg a Florida Panthers hat gólt szórt a Dallas Stars kapujába.

A Keleti főcsoportot vezető Montreal Canadiens továbbra is hibátlan, miután főképp a második harmadban szerzett négy góljának köszönhetően 5–3-ra megverte a Toronto Maple Leafs csapatát. A Canadiens kilenc, rendes játékidőben aratott győzelemmel nyitotta a szezont, ezzel beállította a Buffalo Sabres negyven éve fenntartott csúcsát.Montreal Canadiens továbbra is hibátlan, miután főképp a második harmadban szerzett négy góljának köszönhetően 5–3-ra megverte a Toronto Maple Leafs csapatát. A Canadiens kilenc, rendes játékidőben aratott győzelemmel nyitotta a szezont, ezzel beállította a Buffalo Sabres negyven éve fenntartott csúcsát.

Egy rekord megdöntése azonban még várat magára, hiszen 1993-ban a Toronto, míg 2006-ban a Buffalo is tíz győzelemmel kezdte az idényt, e sikerek között azonban volt hosszabbítás utáni és szétlövéses győzelem is.

Az Arizona Coyotes Mikkel Boedker mesterhármasára alapozva 4–1-re megverte idegenben az Ottawa Senatorst. A vendégek az alapszakaszban 482 mérkőzés után nélkülözték Antoine Vermette-et, aki kisebb sérüléssel bajlódik.

A Dallas Stars csarnokában 6–2-es győzelmet arató Florida Panthersben Jaromír Jágr gólt és asszisztot jegyzett, míg a San Jose Sharks a triplázó Joel Ward vezérletével győzte le a Carolina Hurricanest.

A Detroit kétgólos hátrányból fordított Vancouverben, a Columbus fordulatos mérkőzésen múlta felül a Coloradót, a címvédő Chicago pedig a hosszabbítás 17. másodpercében szerezte a győztes a gólt a Tampa Bay ellen.

NHL, ALAPSZAKASZ
Buffalo Sabres–New Jersey Devils 3–4
Montreal Canadiens–Toronto Maple Leafs 5–3
Ottawa Senators–Arizona Coyotes 1–4
Philadelphia Flyers–New York Rangers 3–2 – szétlövés után
Colorado Avalanche–Columbus Blue Jackets 3–4
Dallas Stars–Florida Panthers 2–6
Nashville Predators–Pittsburgh Penguins 1–2 – hosszabbítás után
St. Louis Blues–New York Islanders 2–3 – hosszabbítás után
Chicago Blackhawks–Tampa Bay Lightning 1–0 – hosszabbítás után
Vancouver Canucks–Detroit Red Wings 2–3 – hosszabbítás után
San Jose Sharks–Carolina Hurricanes 5–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik