NHL: kilencgólos mérkőzésen nyert a ligaelső

MTI/ CS. B.MTI/ CS. B.
Vágólapra másolva!
2022.03.08. 08:36
null
A Colorado két vesztes mérkőzés után győzött újra (Fotó: Getty Images)
A ligaelső Colorado Avalanche 5–4-re győzött a New York Islanders vendégeként az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) hétfői játéknapján. 

A denveri együttes szinte végig uralta a meccset, s a harmadik harmad közepén már biztosnak tűnt a sikere. Az Avalanche azonban hiába vezetett 5–1-re, a hazaiak nagy hajrával folyamatosan csökkentették hátrányukat, fél perccel a vége előtt 5–4-re felzárkóztak, újabb gólra viszont már nem maradt idejük.

Az Avalanche-ben Cale Makar két gólt és egy gólpasszt, Nathan MacKinnon pedig egy gólt és két gólpasszt ért el. A Colorado két vesztes mérkőzés után győzött újra, és jelenleg 12 ponttal előzi meg a Nyugati főcsoport élén a hétfőn az Edmonton ellen győztes Calgary Flamest.
A Flames Tyler Toffoli vezérletével nyert a kanadai rangadón, melyen a csatár két góllal járult hozzá a 3–1-es sikerhez. A Calgary legutóbbi 16 mérkőzésén 14 győzelmet aratott és vezeti a Csendes-óceáni csoportot.

A divízióban második Los Angeles Kings egy hajszálnyira volt a vereségtől Bostonban, ahol 26 másodperccel a vége előtt sikerült egyenlítenie Trevor Moore találatával. A kaliforniaiakat a késői egyenlítés feldobta, és a hosszabbításban Andreas Athanasiou szólógóljával megnyerték a meccset. A Kingsnek ezzel sikerült visszavágnia a Bruinsnak az egy héttel ezelőtt hazai pályán elszenvedett 7–0-ás vereségért.

A Keleti főcsoportban második Florida Panthers erődemonstrációt tartott a roppant gyenge formában lévő Buffalo Sabres vendégeként, és 6–1-es sikerével sorozatban harmadik győzelmét aratta. A Sabres legutóbbi tíz meccséből nyolcat elveszített.

NHL, ALAPSZAKASZ
New York Islanders–Colorado Avalanche 4–5
Calgary Flames
–Edmonton Oilers 3–1
Boston Bruins–Los Angeles Kings 2˜–3 – hosszabbítás után
Buffalo Sabres–Florida Panthers 1–6
Columbus Blue Jackets–Toronto Maple Leafs 4–5

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik