NHL: kicsikarta a továbbjutást a címvédő Tampa Bay

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2022.05.15. 08:24
null
A Tampa Bay Lightning kiszenvedte a továbbjutást (Fotó: Getty Images)
A Tampa Bay Lightning 2–1-re győzött a Toronto Maple Leafs otthonában az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásának szombati játéknapján, így 4:3-as összesítéssel továbbjutott a főcsoport-negyeddöntőből – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

 

 

Az előző két idényben Stanley-kupa-győztes vendégek mindkét gólját Nick Paul ütötte, az orosz kapus, Andrej Vaszilevszkij pedig harminc védéssel járult hozzá a sikerhez. A Toronto legutóbb 2004-ben jutott tovább a rájátszás első fordulójából, és rossz sorozatát ezúttal sem tudta megtörni. A Tampa Bay következő ellenfele a Florida Panthers lesz.

A Carolina Hurricanes is a hetedik mérkőzésen harcolta ki a továbbjutást a Boston Bruins ellen, amelyet szombaton házigazdaként 3–2-re győzött le. Maxwell Domi két góllal és egy gólpasszal vette ki részét a sikerből. A márciusban szerződtetett 27 éves játékosnak pályafutása során ez volt az első és a második gólja a rájátszásban – emelte ki az MTI.

Az Edmonton Oilers 2–0-ra nyert a Los Angeles Kings ellen a hetedik meccsen. Az egyik hazai gólt Connor McDavid ütötte, a másikat előkészítette. A 40 éves kapus, Mike Smith 29 lövést védett, ez karrierje során már a 44. NHL-mérkőzése volt kapott gól nélkül. A Kings 2014-ben megnyerte a Stanley-kupát, azóta viszont egyetlen párharcot sem nyert meg a rájátszásban – tette hozzá a távirati iroda.

JÉGKORONG, NHL
EREDMÉNYEK
FŐCSOPORT-NEGYEDDÖTŐK
KELET

Carolina Hurricanes–Boston Bruins 3–2
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4:3, a Carolina javára.
Toronto Maple Leafs–Tampa Bay Lightning 1–2
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4:3, a Tampa Bay javára.

NYUGAT
Edmonton Oilers–Los Angeles Kings 2–0
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4:3, az Edmonton javára.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik