NHL: kialakult az újonc Seattle Kraken első kerete

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.07.22. 12:11
null
Jordan Eberle is a Seattle-ben folytatja (Fotó: AFP)
Kialakult az észak-amerikai profi jégkorongligához (NHL) 32. csapatként csatlakozó Seattle Kraken első kerete – tájékoztatott az MTI.

 

A gárda magyar idő szerint csütörtök hajnalban minden riválistól – kivéve a négy éve NHL-tag Vegas Golden Knightstól – egy-egy játékost választhatott. A többi klub korábban levédhetett 9-11 hokist, őket nem lehetett elvinni.

A Seattle legnagyobb fogásai közé tartozik a Calgarytól elhozott rutinos hátvéd, Mark Giordano, az egyik legígéretesebb kapusnak tartott exfloridai Chris Driedger, valamint olyan tapasztalt csatárok, mint Jordan Eberle (New York Islanders) vagy Jared McCann (Toronto Maple Leafs). A Kraken választhatta volna a világ egyik legjobb kapusának tartott, egy hónapja még Stanley-kupa-döntőt játszó montreali Carey Price-t is, ám az olimpiai bajnok kapuvédő évi 10.5 millió dolláros keresete túl magas lett volna az újoncgárdának, ráadásul csípőműtét előtt áll, és nem tudni, mikor játszhat újra.

„Természetesen ha olyan nevet látsz az elérhetőek listáján, mint Carey Price, akkor azon el kell gondolkodni. Megvizsgáltunk minden eshetőséget, sok megbeszélésen vagyunk túl, és végül úgy döntöttünk, hogy más irányba megyünk"
– mondta Ron Francis, a Seattle főigazgatója. Ezek után esett a választás Driedgerre, aki eddig a Florida Panthers cserekapusa volt, de fényes jövőt jósolnak neki a szakemberek. Mellette még Vitek Vanecek (Washington Capitals) és Joey Daccord (Ottawa Senators) lesz bevethető kapus.

Seattle-ben már volt profi jégkorongcsapat, sőt, 1917-ben a helyi Metropolitans – amely 1924-ben megszűnt – nyert Stanley-kupát, de akkor a bajnokság még éppen nem az NHL égisze alatt zajlott, csak a következő szezontól.

A Kraken október 12-én Las Vegasban játssza első hivatalos bajnoki mérkőzését, míg hazai bemutatkozása október 23-án lesz, amikor fogadja a szomszédvár Vancouver Canucks együttesét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik