NHL: két üres kapus gól után söprés közelében a Carolina

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.02. 07:05
null
Justin Williams (balra) a Colorado harmadik, sorsdöntő gólját ünnepli (Fotó: nhl.com)
A Carolina Hurricanes szerda este harmadszor is legyőzte (5–2) a New York Islanderst az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) Keleti főcsoportjának elődöntőjében, és szinte karnyújtásnyira került a konferenciafinálétól. Nyugaton a Dallas Stars 4–2-re megverte vendégét, a St. Louis Bluest, vagyis másodszor is döntetlenre alakította az összesített állást.

 

A két hazai vereség után nehéz helyzetben lévő Islanders kétszer egyenlített a Carolina otthonában, azonban harmadszor már nem sikerült neki, a folytatásban Curtis McElhinney – aki ezen az estén kezdett először NHL-playoffmeccsen, s ezzel 35 évesen ligarekordot állított fel a kapusok között – lehúzta a rolót (28 védéssel zárt).

Justin Williams a harmadik periódus közepén, Robin Lehner kapus korongeladását kihasználva 3–2-re alakította az állást, a vendégek újra futni kényszerültek az eredmény után, a végjátékban kapus nélkül rohamoztak, s ezt az utolsó percben Teuvo Teravainen és Sebastian Aho is kihasználta egy-egy üres kapus góllal.

A FORDULÓPONTOT JELENTŐ GÓL


Az NHL történetében mindössze négy csapat volt képes 0–3-as összesített állásról fordítani, azaz az Islanders helyzete szinte kilátástalan.

A játéknap nyugati mérkőzésén az idegenben eddig veretlen (4/4) St. Louis jól kezdett, Vlagyimir Taraszenko korán megszerezte a vezetést, csakhogy még az első harmadban fordult az állás, és a dallasiak a 27 lövést hárító Ben Bishop kapusteljesítményére támaszkodva könnyedén nyertek.

NHL, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐ
KELETI FŐCSOPORT
Carolina Hurricanes–New York Islanders 5–2
(1–1, 1–1, 3–0)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–0 a Carolina javára.
NYUGATI FŐCSOPORT
Dallas Stars–St. Louis Blues 4–2
(2–1, 2–0, 0–1)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik