NHL: előnyben az Edmonton, szépített a Rangers

CS. B., MTICS. B., MTI
Vágólapra másolva!
2022.05.23. 09:57
null
Előnyben az Edmonton (Fotó: Getty Images)
Az Edmonton Oilers 4–1-re nyert a vendég Calgary Flames ellen az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásának vasárnapi játéknapján, így 2:1-re vezet a nyugati főcsoport-elődöntőben.

 

Az edmontoni találkozót a hazaiak a második harmadban nyújtott nagyszerű játékukkal döntötték el. Ebben a szakaszban négy gólt ütöttek és egyet sem kaptak, így az utolsó harmadban a Calgarynak nem volt esélye a felzárkózásra.

Az Oilers szempontjából a meccs hőse Evander Kane volt, akit januárban kitett keretéből a San Jose Sharks. A csatárt az Oilers szerződtette és ő jó játékkal hálálta meg eddig a bizalmat, vasárnap pedig emlékezeteset nyújtott, ugyanis 1–0 után hat percen belül ért el mesterhármast. Az edmononiaknál Leon Draisaitl is parádézott, mind a négy gólban előkészítőként működött közre, ezzel a liga történetének első játékosa lett, aki egy harmadon belül négy gólpasszt adott rájátszásmérkőzésen.

Keleten a New York Rangers 3–1-re verte meg a Carolina Hurricanest, és 2:1-re szépített a párharcban. A New York-iak sikerében elévülhetetlen érdemeket szerzett Igor Sesztyorkin kapus, aki a vendégek 44 kísérletéből 43-at hárított.

NHL
RÁJÁTSZÁS
NYUGATI FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐ

Edmonton Oilers–Calgary Flames 4–1
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2:1 az Edmonton javára.

KELETI FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐ
New York Rangers–Carolina Hurricanes 3–1
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2:1 a Carolina javára.
KORÁBBAN
Tampa Bay Lightning–Florida Panthers 5–1
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3:0 a Tampa Bay javára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik