NHL: eldőlt, nem lesz New York-i derbi a rájátszásban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.28. 07:37
null
Halák és a védelem már verve, Kuznyecov korongja útban a háló felé – ezzel a góllal jutott tovább a Capitals (Fotó: Reuters)
A Washington Capitals sikerét hozta a New York Islanders elleni hetedik mérkőzés az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásának első körében, így eldőlt, hogy a fővárosi csapat lesz az alapszakaszgyőztes New York Rangers ellenfele a főcsoport-elődöntőben.

A Washington sikerét nehéz érdemtelennek minősíteni, ha tudjuk, hogy a továbbjutásról döntő meccsen mindössze 11 lövést engedélyeztek ellenfelüknek. A Capitals győzelmével kicsit javított nem éppen fényes hetedik meccses mérlegén (4–9), és egyben pontot tett a Nassau Veterans Memorial Coliseum NHL-története végére, az Islanders ugyanis a Barclays Centerbe költözik a következő szezontól, így nem tér vissza többé a Coliseumba.

Alekszandr Ovecskinék végig fölényben játszottak, az orosz gólpasszt jegyzett a második harmadban, amikor a hazaiak vezetést szereztek, ám a gólban a fő érdem Brooks Orpiké és Joel Wardé volt: előbbi küldte kapura a korongot a kék vonaltól, az amúgy jól védő Jaroslav Halák alatt pedig utóbbi piszkálta be. Az Islanders Frans Nielsen bevánszorgó korongjával egyenlített a záró harmad elején, de az 53. percben a hazaiak megszerezték a mindent eldöntő találatot Jevgenyij Kuznyecov révén, miután a center a kapu előtt keresztbe korcsolyázva teremtette meg magának a helyzetet, és túljárt Halák eszén.

Nem tudta lezárni párharcát a Detroit Red Wings, a Tampa Bay Lightning idegenbeli győzelmét követően Floridában dől el a továbbjutás kérdése. A legutóbbi meccs idegenbeli 4–0-s detroiti sikere után ezúttal a Lightning uralta a meccs elejét, és fél óra játék után már 3–0-ra vezetett, pedig Petr Mrazek a második harmad elején a rájátszás eddigi talán legszebb védését mutatta be, amikor hárította Brian Boyle lövését az ütőjével.

A Vörös Szárnyak a harmadik harmad elejére felzárkóztak egy gólra, de a vendégek a kinyíló védelemmel szemben kihasználták lehetőségeiket, 5–2-re nyertek. Tyler Johnson két góllal, Nyikita Kucserov három assziszttal járult hozzá a sikerhez, a túloldalon Tomás Tatar két találatot jegyzett.

NHL, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-NEGYEDDÖNTŐ
KELETI FŐCSOPORT

Washington Capitals–New York Islanders 2–1
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–3 a Washington javára

Detroit Red Wings–Tampa Bay Lightning 2–5

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–3

A FŐCSOPORT-ELŐDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
KELETI FŐCSOPORT

Montreal Canadiens–Tampa Bay Lightning/Detroit Red Wings
New York Rangers–Washington Capitals
NYUGATI FŐCSOPORT
Anaheim Ducks–Calgary Flames
Chicago Blackhawks–Minnesota Wild

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik