NHL: Crosby duplázott New Yorkban, meglépett a Ducks

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.19. 07:59
null
Pingvintánc New Yorkban: egyenlített a Pens (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai jégkorong-bajnokság (NHL) rájátszásának első körében kiegyenlítette hátrányát a Pittsburgh Penguins, a Tampa Bay Lightning és a St. Louis Blues, ugyanakkor az Anaheim Ducks a második hazai meccsét is hozta a Winnipeg Jets ellen.

 

New Yorkban ugyan a hazai Rangers szerzett vezetést, ám a második játékrészben jött három Pittsburgh-gól, Brandon Sutter egyenlítése után két Sidney Crosby-villanással, ettől kezdve pedig a Pingvinek kezében volt az összecsapás. A Rangers kétszer felzárkózott egy gólra, ám Rick Nash hat másodperccel a vége előtt született találata már csak a hazai léleknek tehetett jót. A Pens 1–1-ről várhatja a hazai folytatást.

Szintén 1–1-ről folytatódik a Joe Louis Arénában a Tampa Bay és a Detroit párharca, amelynek második meccse össznépi bunyóval indult, amiből a hazaiak jöttek ki jobban, Tyler Johnson emberelőnyből vette be a kaput. A szikrázóan kemény összecsapás második harmada csak a floridaiakról szólt, az első meccsen szenzációsan védő Petr Mrazeknek sem volt jó napja, a 4–0-s hazai vezetés után pedig már csak formalitás volt a záró játékrész. A Lightning az 5–1-es siker után erőtől duzzadva utazhat Detroitba.

A játéknap harmadik egyenlítője a St. Louis Blues volt, amely Vlagyimir Taraszenko triplájával intézte el a Minnesota Wildot. A 23 éves orosz csatár egy távoli lövésbe belepiszkálva szerzett vezetést, majd éles szögből növelte az előnyt az első harmad végén, üres kapus találata pedig az utolsó percben pontot tett a meccs végére, 4–1-re nyert a hazai csapat.

A nap negyedik meccsén az Anaheim Ducks 2–0-ra növelte az előnyét a Winnipeg Jets ellen, ám a Kacsáknak egyáltalán nem volt könnyű dolguk. Adam Pardy ugyanis a vendégeknek szerzett vezetést a második harmadban, Patrick Maroon egyenlített a harmadik közepén, és a döntő ütés csak 21 másodperccel a meccs vége előtt érkezett Jakob Silfverbergtől, aki az alapvonal mögül visszafordulva találta meg a rövid sarkot.

NHL, RÁJÁTSZÁS
FŐCSOPORT-NEGYEDDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉSEK
KELETI FŐCSOPORT
New York Rangers–Pittsburgh Penguins 3–4
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1

Tampa Bay Lightning–Detroit Red Wings 5–1
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1

NYUGATI FŐCSOPORT
St. Louis Blues–Minnesota Wild 4–1
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1

Anaheim Ducks–Winnipeg Jets 2–1
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik