NHL: az Arizona és a Calgary is hatot vágott idegenben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.03. 06:45
null
Josh Jooris kétszer is túljárt a Montreal kapusának eszén (Fotó: Reuters)
A Calgary Flames és az Arizona Coyotes is hat gólt szerezve nyert idegenben az észak-amerikai jégkorong-bajnokság legutóbbi játéknapján.

 

Bár az első harmadban 3–1-es hátrányba került, végül 6–5-ös győzelmet aratott a Washington Capitals otthonában az Arizona Coyotes, amely két perccel a vége előtt még három góllal vezetett. A hazaiaknál a gólt és három asszisztot jegyző Alekszandr Ovecskin teljesítményét érdemes kiemelni, míg a vendégeknél Shane Doanét, aki két góllal és egy gólpasszal járult hozzá a sikerhez. A fővárosiak sorozatban negyedik vereségüket szenvedték el.

Első ízben duplázott az NHL-ben Josh Jooris, a 24 éves kanadai hokis vezérletével a Calgary Flames 6–2-re megverte a saját közönsége előtt először botló Montreal Canadienst. A látogatók játékosai közül TJ Brodie sem szégyenkezhet, hiszen kiosztott három asszisztot.

A Nashville Predators elleni főcsoport-rangadón szakadt meg a Vancouver Canucks négymeccses győzelmi sorozata. A konferencia második helyére fellépő vendégeknél a 3–1-es diadal alkalmával két gólt és egy gólpasszt jegyzett a svéd Filip Forsberg, aki csak névrokona a már visszavonult Peter Forsbergnek.

A címvédő Los Angeles Kings zsinórban negyedszer kapott ki, a Chicago Blackhawks pedig legutóbbi négy meccséből már a harmadikat veszítette el. Az Anaheim Ducks szurkolóinak azonban nem lehet oka a panaszra, hiszen kedvenceik hátrányból felállva verték meg a Colorado Avalanche együttesét.

NBA, ALAPSZAKASZ
Buffalo Sabres–Detroit Red Wings 3–2 – szétlövés után
Carolina Hurricanes–Los Angeles Kings 3–2
Montreal Canadiens–Calgary Flames 2–6
Washington Capitals–Arizona Coyotes 5–6
Colorado Avalanche–Anaheim Ducks 2–3
Chicago Blackhawks–Winnipeg Jets 0–1
Vancouver Canucks–Nashville Predators 1–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik