NHL: a Vegas Golden Knights kiütötte a St. Louist

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2021.04.06. 09:37
null
Egy forró pillanat St. Louisban: a vegasi Ryan Reaves kisbüntetést kap (Fotó: Getty Images)
A Vegas Golden Knights 6–1-re nyert a St. Louis Blues vendégeként az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) hétfői játéknapján. A házigazdák egymást követő hetedik mérkőzésüket veszítették el – írja az MTI.

 

Alec Martinez két góllal, William Carrier két ponttal – gól és gólpassz – vette ki a részét a Vegas győzelméből. A Golden Knights három vereség után győzött ismét, a Blues nyeretlenségi sorozata immár hét fellépése óta tart, ezeken összesen nyolc gólt szereztek a játékosai.

Jack Campbell 26 védéssel járult hozzá a Toronto győzelméhez, a kapusnak ez volt sorozatban a kilencedik sikere, amellyel beállította a klubrekordot. Auston Matthews kétszer talált be a Calgary kapujába, csapattársa, John Tavares góllal és gólpasszal végzett, és elérte a 800 pontos határt NHL-karrierje során.

Immár 15 mérkőzés óta tart a Colorado pontszerző sorozata, ezeken a 13. győzelmét aratta hétfőn, amikor 5–4-re nyert a Minnesota otthonában. A pontszerzést illetően a Colorado klubrekordja a 2000. december 27. és 2001. január 30. közötti 16 találkozó. A Wild ezt megelőzően 11 hazai mérkőzésén maradt veretlen.

A Philadelphia hatodszor mérkőzött meg ebben a szezonban a Bostonnal, és először sikerült legyőznie. A Flyers hosszabbítás után bizonyult jobbnak, a győzelmet érő találatot Travis Sanheim ütötte a 64. percben.

Michael Bunting három góllal vette ki a részét az Arizona Coyotes 5–2-es győzelméből a Los Angeles Kings otthonában.

Eric Staal a hosszabbításban szerzett győztes góllal mutatkozott be a Montrealban, amely kétgólos hátrányból múlta felül az Edmontont.

Hatodszor mérkőzött meg a szezonban egymással a Winnipeg és az Ottawa: a Jets – amelyben ezúttal Pierre-Luc Dubois duplázott – ötödször kerekedett a Senators fölé.

NHL, ALAPSZAKASZ
St. Louis Blues–Vegas Golden Knights 1–6
Boston Bruins–Philadelphia Flyers 2–3, hosszabbítás után
Montreal Canadiens–Edmonton Oilers 3–2, hosszabbítás után
Winnipeg Jets–
Ottawa Senators 4–3
Minnesota Wild–Colorado Avalanche 4–5
Calgary Flames–Toronto Maple Leafs 3–5
Los Angeles Kings–Arizona Coyotes 2–5

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik