NHL: a Toronto már megint bukott, a Los Angeles újra nyert

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2015.11.01. 07:37
null
A Penguins 32-szer lőtt kapura a Maple Leafs ellen – négyszer be is talált (Fotó: Reuters)
Sorozatban hatodik mérkőzését is elveszítette a Toronto Maple Leafs az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) szombati játéknapján, ugyanakkor a Los Angeles Kings megszakítás nélkül hetedik alkalommal nyert.

 

A Forbes magazin kimutatása szerint a világ legértékesebb hokiklubjának számító Maple Leafs ezúttal a Pittsburgh Penguinstől kapott ki 4–0–ra. A kanadai együttesnek ez volt a negyedik hazai mérkőzése a szezonban, és még nem tudott nyerni.

A Pittsburgh megszakítás nélkül negyedszer győzött, és Marc-André Fleury NHL-es pályafutása során 40. alkalommal nem kapott gólt.

Az előző idényben finalista Tampa Bay Lightning otthonában diadalmaskodó Boston Bruins sorozatban az ötödik összecsapását is behúzta idegenben.

A Calgary Flames úgy nyert 5–4–re helyi, Alberta tartománybeli riválisa az Edmonton Oilers pályáján, hogy a győztes találat 9 másodperccel a vége előtt esett. A gólt jegyző cseh Michael Frolík ezzel mesterhármast ért el.

A 2012-es és 2014-es Stanley-kupa-győztes Los Angeles ezúttal a vendég Nashville Predators felett diadalmaskodott hosszabbításban, ezzel egymás után hetedszer győzött ebben az idényben a Kings.

A Nyugati főcsoportban élen álló Dallas Starsban a kanadai Vernon Fiddler és a francia Antoine Roussel egyaránt egy góllal és két gólpasszal vette ki a részét a San Jose Sharks elintézéséből.

NHL
ALAPSZAKASZ

Columbus Blue Jackets–Winnipeg Jets 2–3
Florida Panthers–Washington Capitals 1–2 – hosszabbítás után
Ottawa Senators–Detroit Red Wings 3–5
Tampa Bay Lightning–Boston Bruins 1–3
Toronto Maple Leafs–Pittsburgh Penguins 0–4
St. Louis Blues–Minnesota Wild 3–2 –hosszabbítás után
Edmonton Oilers–Calgary Flames 4–5
New Jersey Devils–New York Islanders 3–2 – szétlövéssel
Dallas Stars–San Jose Sharks 5–3
Los Angeles Kings–Nashville Predators 4–3 – hosszabbítás után

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik