NHL: a társak szerint Sidney Crosby a legkomplettebb játékos

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2023.03.23. 10:30
null
Sidney Crosbyt a társak közül több mint kétszázan tartják a legtökéletesebb hokisnak (Fotó: Getty Images)
A pittsburghi Sidney Crosby a legkomplettebb játékos, míg az edmontoni Connor McDavid a leghasznosabb társ győzelmi kényszerben az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) szereplő játékosok szavazatai alapján.

Az NHL által közzétett felmérésből kiderül a 625 válaszadó harminc százaléka szerint Crosby a legtökéletesebb hokis, a bostoni Patrice Bergeron (18.8 százalék) a második, míg a floridai Aleksander Barkov (17.1) a harmadik. Ezen a listán McDavid a negyedik.

Arra a kérdésre, hogy kivel játszanának leginkább együtt győzelmi kényszerben, magasan McDavid kapta a legtöbb voksot (59.3 százalék). Crosby 11 százalékkal a második lett. Ilyen helyzetben a kapusok között a Tampa orosz légiósában, Andrej Vasziljevszkijben bíznának (50 százalék) a legtöbben.

A legjobb hátvédnek a coloradói Cale Makart tartják (64) a tampás Victor Hedman (11) előtt.

A legjobb passzoló, gólelőkészítő az edmontoni Leon Draisaitl a társak szerint – nem véletlenül szerzett négy asszisztot csütörtök hajnalban –, az elmúlt három idényben győztes Partick Kane (New York Rangers) ezúttal második lett. A kapu előtti zónában legjobban zavaró csatár a dallasi Joe Pavelski, míg a leginkább alulértékelt játékos Barkov lett.

A bostoni Brad Marchand kapta a legtöbb voksot arra a felvetésre, hogy kit nem látnak szívesen ellenfélnek, de a saját csapatukba szeretnék társnak, míg a minnesotai kapus, Marc-Andre Fleury lett a „legjobb fej” az öltözőben.

Az NHL-játékosok szerint a montreali Bell Centre-ben van a legjobb minőségű jég, míg Las Vegasban a legjobb eltölteni egy mérkőzés nélküli szabadnapot.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik