NHL: a Rangers ötgólos hajrával kényszerítette ki a 7. meccset

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.27. 07:23
null
Derrick Brassard volt a meccs hőse
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) Keleti főcsoportdöntőjének hatodik mérkőzésén az utolsó harmadra lendült bele a hét gólnál megálló New York Rangers a Tampa Bay Lightning ellen, ezzel kikényszerítette a párharcban a hetedik, mindent eldöntő mérkőzést.

Gólfesztivált rendezett a New York Rangers a Tampa Bay Lightning otthonában a keleti főcsoport döntőjének hatodik mérkőzésén.

A vendégek Derrick Brassard góljával szerezték meg a vezetést. Noha Keith Yandle ki tudta egyenlíteni az állást, a Lightning csupán két percig örülhetett, ekkor Ryan Callahan talált be, onnantól pedig a Rangers átvette az összecsapás irányítását.

Gólnélküli második harmad után a harmadik játékrészben aztán lesöpörte ellenfelét a Rangers. J. T. Miller, James Sheppard és Brassard második találatával a New York már hét perc után 5–1-re vezetett

A folytatásban Nyikita Kucserov duplájával a Tampa Bay még kozmetikázni tudott az eredményen, ám a Rangers így is simán, 7–3-ra győzött, összesítésben pedig 3–3-ra áll a párharc, aminek így a hetedik mérkőzésére maradt a döntés, hogy melyik csapat jut be a 2014–2015-ös szezon fináléjába.

A kanadai Brassard végül mesterhármast és két gólpasszt jegyzett, és 1983 óta az első olyan Rangers-játékos, aki a rájátszás során, egy találkozón öt pontot tudott szerezni.

NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, DÖNTŐ, 6. MÉRKŐZÉS
Tampa Bay Lightning
–New York Rangers 3–7 (1–2, 0–0, 2–5)
Az egyik csapat negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik